Intézményi akkreditációt szerzett az Alvicom Testcenter

forrás Prim Online, 2009. november 23. 20:26

2009. szeptemberében az Alvicom Testcenter nagyot lépett előre a szoftvertesztelésről szóló oktatási szolgáltatásában. Intézményi akkreditációjának megszerzése révén lehetővé vált, hogy immáron a felnőttképzés keretein belül folytassa oktatási tevékenységét, többek között a tesztmérnök-képzés, azaz ISTQB-CTFL vizsgára való felkészítés képzés területén is. Elszámolhatja a szakképzési hozzájárulás terhére a tesztmérnök-képzés (ISTQB-CTFL vizsgára való felkészítés képzés) költségét a résztvevő munkáltatója.

Az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ májusban vette nyilvántartásba az Alvicom Kft.-t, mint felnőttképzést folytató intézményt, a Felnőttképzési Akkreditáló Testület pedig szeptemberben bocsátotta ki az Intézményi Akkreditációs tanúsítványt, így az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy a tanfolyam díját szakképzési hozzájárulás terhére elszámolhassák a képzés résztvevői – jelentette be az informatikai társaság. „Az intézményi akkreditáció megszerzése lehetővé teszi számunkra, hogy immáron akkreditált intézményként folytassuk oktatási tevékenységünket” – mondta Dr. Palugyai Sándor, az Alvicom Kft. képzési vezetője.

Az akkreditációt a Felnőttképzési Akkreditáló Testület (FAT) független szakértők bevonásával folytatta le. A FAT az intézmény-akkreditációs eljárás keretében megvizsgálta, hogy a felnőttképzési intézmény által folytatott tevékenység (tananyagfejlesztés, oktatás/képzés, értékelés), illetve a kapcsolódó szolgáltatások, megfelelnek-e a 24/2004. (VI.22) Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium rendeletében előírt akkreditációs jogszabályi feltételeknek.

A magyarországi IT munkaerőpiacon a szoftvertesztelőkből mutatkozó egyre súlyosbodó hiányt érzékelve az Alvicom Kft. minősített tesztmérnök képzés indítását határozta el idén. A 2009 májusától indított tanfolyamok keretében a résztvevők megismerkedhetnek a tesztelési módszertanokkal, megtanulhatják - ahol erre szükség van - elfogadtatni és elhelyezni tesztelést a szoftver életciklusában, és gyakorlati útmutatókat kapnak a tesztkörnyezetek kialakításához, a teszteszközök használatához, valamint a tesztelési szerep- és feladatkörök meghatározásához.

„A tesztelők felsőoktatásbeli képzésének hiányából fakadóan számos partnerünk szeretné tesztelő munkatársainak szaktudását magasabb szintre emelni a tesztmérnök-képzésünk igénybevételével – összegezte tapasztalatait a cég munkatársa. Mint elmondta, az igényekből kiindulva intézményi akkreditációnkkal még szélesebb körben és magasabb minőségben válik elérhetővé képzésünk.”
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50