Külső flash háttértár USB 3.0-val

Milkovits Gábor, 2009. november 25. 08:45

Az OCZ és a Symwave egy olyan külső flash SSD háttértárat terveznek bemutatni a januári Las Vegas-i CES elektronikai kiállításon, amely a jelenleginél jóval gyorsabb, USB 3.0 csatlakozófelülettel rendelkezik.

A nagyteljesítményű memóriatermékeket gyártó OCZ a Symwave USB 3.0 kontroller-csipjét, illetve szoftverét alkalmazza a termékben, amellyel közleményük szerint jóval az iparág előtt járnak, legalábbis ami a megjelenés korai időpontját illeti.

Az USB 3.0 vagy más néven SuperSpeed USB segítségével a mostani USB 2.0 5 Gb/s-ához képest akár tízszer gyorsabb adattovábbítás érhető el készülékek között, ami a növekvő igényeket tekintve igencsak jól jön. A specifikációt az Intel, a Hewlett-Packard, a Microsoft, az NEC, az ST-Ericsson és a Texas Instruments dolgozta ki és az első ilyen csatlakozós készülékek, egy Fujitsu laptop, egy Buffalo külső merevlemez és egy kísérleti videókamera a Point Grey Research-től a szeptemberi IDF konferencián mutatkoztak be. Azóta már egy USB 3.0 csatlakozós alaplap is napvilágot látott az Asus-tól – a technológia várhatóan jövőre fog széles körben elterjedni.
 

Kulcsszavak: winchester adattárolás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50