Elindult a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás Győrnél

MTI Sajtóadatbank, 2009. november 27. 11:31

Elindult a digitális földfelszíni televíziós kereskedelmi szolgáltatás Győr vételkörzetében csütörtökön; az Antenna Hungária 2009. végéig tíz új telephelyen indítja el a szabadon fogható digitális televíziózást.

A magyarországi digitális televízió hálózat lakossági lefedettsége az idei év végére - a tíz új telephely bekapcsolásával - eléri a 88 százalékot. Így az előfizetési díj nélküli szolgáltatás az ország jelentős részén elérhető lesz. A december elsejétől induló új telephelyek között van például Pécs, Tokaj, Nagykanizsa és Kiskőrös. Debrecenben pedig december közepén indul ez a szolgáltatás.

Jean Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója a digitális átállásról kezdődött győri szakmai konferencia sajtótájékoztatóján elmondta: a digitális földfelszíni platform jelentős szociális missziót tölt be, mivel jelenleg mintegy 2 millió magyar állampolgárnak nincs előfizetése kábeles vagy műholdas televízió szolgáltatásra. A most Győrben is elindított rendszer lehetővé teszi mind a hagyományos, mind pedig a HD minőségű televíziózást.

Jelenleg 7 csatorna érhető el az Antenna Hungária digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kínálatában, ezek közül három HD minőségben is. A három közszolgálati rádiócsatorna ugyancsak fogható ilyen módon. Két további televíziós hírcsatorna pedig fizetősen érhető el. Jean Francois Fenech szerint a szabadon fogható digitális televíziózás lefedettsége Magyarországon 2011-ben eléri a 94 százalékost. A nyugat-dunántúli régióban addigra Sopron és Gerecse kapcsolódik be e hálózatba.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09