Visszavásárolja mobil-üzletágát a Lenovo

Milkovits Gábor, 2009. november 28. 10:22

Sajtóértesülések szerint a kínai PC-gyártó visszavásárolni készül 2008 januárjában 100 millió dollárért eladott mobiltelefonos üzletágát az akkori vevő befektetői csoporttól.

Az akkoriban nem éppen szárnyaló teljesítményt nyújtó Lenovo Mobile az egykori anyavállalat hivatalos közleménye szerint azóta jelentősen javított pénzügyi és piaci helyzetén és növekedési pályára állt. Sajtóbeszámolók szerint a Lenovo most az egykori eladási ár dupláját kész kifizetni a mobiltelefongyártó-cégért. Ez utóbbi részletet a számítógépgyártó egyelőre nem erősítette meg, mint ahogy jövőbeni mobiltelefonos terveiről sem közölt semmi említésre méltót. Annyi azért így is valószínűsíthető, hogy a társaság elsősorban az úgynevezett okostelefonok piacán próbál majd érvényesülni a jövőben, hiszen ez a legígéretesebben fejlődő szegmens, ráadásul PC-gyártói mivolta is itt lehet elsősorban előny.

A mobilpiac azért így sem lesz könnyű a Lenovo számára, habár nem ők az elsők, akik a PDA-k után okostelefonokkal próbálkoznak. A Dell néhány hete mutatta ugyanis be a mini 3-at, amely egy Android operációs rendszerű készülék és először éppen Kínában, valamint Brazíliában lesz kapható.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50