Az ULX Kft. a Zimbra magyarországi disztribútora

Kovács Attila, 2009. november 30. 17:30

Az ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft. ma bejelentette, hogy regionális együttműködés keretében hivatalos disztribútora és szolgáltatója lett Magyarországon a Yahoo! Zimbra következő generációs nyílt forráskódú e-mail és kollaborációs szoftverek vezető vállalata termékeinek és szolgáltatásainak.

Az ULX magyarországi disztribútorként szállítja és támogatja a Zimbra termékeit és értéknövelt szolgáltatási portfólióját, melyek egy valódi, költség kímélő alternatívát jelentenek a tulajdonosi e-mail és csoportmunka, illetve kollaborációs szoftvermegoldásokhoz képest, emellett a már meglévő kompetenciához illeszkedve a Red Hat ekorendszert építi tovább a teljes körű nyílt forráskódú vállalati IT infrastruktúra irányába.

A Zimbra legismertebb terméke, a Zimbra Collaboration Suite (ZCS) 6.0 egy igazán modern, innovatív üzenetküldési és együttműködési alkalmazás. A Zimbra a vezető nyílt forráskódú megoldás a jelenleg egyre növekvő Macintosh és Linux alapú szerverállomány, illetve a vállalatok, szolgáltatók, oktatási és kormányzati környezetek számára, mivel az adminisztrátoroknak és végfelhasználóiknak egyaránt páratlan előnyöket nyújt.

"Az ULX-nek célkitűzése, hogy minél több ügyfelének adja meg a lehetőséget a világ legjobb nyílt forráskódú szoftvereinek kipróbálására, és a Zimbra termékeinek felvétele portfóliónkba egy természetes következő lépés volt, amely tovább építi a teljes körű nyílt forráskódú vállalati IT infrastruktúrát és nagyszerűen illeszkedik az ekorendszerbe” - kommentálta a hírt Szentiványi Gábor, az ULX ügyvezető igazgatója. "A Zimbra Collaboration Suite az iparág egyik legrugalmasabb együttműködési csomagja a nyílt platform területén, amely hatalmas mérföldkövet lépett át azzal, hogy kevesebb, mint négy év alatt a támogatott levelezési fiókjaik száma elérte az 50 milliót az ősz folyamán, azt bizonyítva, hogy megfelel a magas szintű elvárásoknak és messzemenőleg kielégíti a piaci igényeket. Reméljük, hogy ebben a dinamikus növekedésben a magyarországi felhasználók száma is minél előbb kimutatható lesz.”

Zimbra Collaboration Suite (ZCS) 6.0 A Zimbra Collaboration Suite integrált email és kollaborációs alkalmazás teljes Microsoft Exchange-kompatibilitást nyújt, szolgáltatásai elérhetők egy Web 2.0-s, ajaxos webfelületen, telepíthető desktopalkalmazásként, minden mobilplatformon (Nokia, iPhone, Blackberry, Microsoft Mobile), Microsoft Outlookból, valamint szabványos POP/IMAP és iCal/CalDav felületen keresztül is.

A Zimbra Collaboration Suite (ZCS) 6.0-t 2009 ősz folyamán mutatta be a Zimbra, mint eddigi legfontosabb fejlesztését. A ZCS 6.0 tovább bővíti a nyílt Zimlet platformot külső fejlesztők számára és javítja a vállalati együttműködést egy sor közösségi indíttatású jellemzővel, így például kibővített naptárrendszerrel, megosztással és továbbfejlesztett mobilplatform-támogatással. Ezek ideális fejlesztések a Zimbra üzleti, szolgáltatói és oktatási területen tevékenykedő, és nyílt forráskódú megoldásokkal foglalkozó ügyfelei számára.

A ZCS 6.0 néhány új jellemzője:

  • Megnövelt hatékonyság – Hárompaneles e-mail nézet, különböző fülekben lehet emaileket létrehozni; fejlett naptárfunkciók és még jobb időpontnézet, ezen belül a naptár részeként egy „halszem” nagyító jellemző, e-mailek elolvasottságáról tájékoztató jelentések, javított fájl- és megosztáskezelés, személyre szabott szabályok és szűrők az aktuális e-maileken, lehetőség e-mailek méret alapján való szétválogasára, könnyen csatolható az e-mailekhez bármilyen fájl a Zimbra Aktatáskából, közös dokumentumok és mappák egyszerű kezelése.
  • Még jobb támogatás mobileszközök számára – Mobileszközök kezelése és biztonsági jellemzők, mint például az eszköz tartalmának távoli törlése a bizalmas adatok megvédése érdekében, a globális címlistában való keresés a mobileszközön, és számos mobilböngésző-fejlesztés, például kapcsolat bejegyzése és szerkesztése, időpontok bejegyzése, keresések mentése és csatlakozás a Zimbra Dokumentumokhoz és Aktatáskához.
  • Előnyök adminisztrátorok számára – Még jobb adminisztráció, szerepalapú delegálás segítségével több adminisztrátori szinten, hozzáférési jogok megválasztása, levelezési listák kezelése, engedélyezés kezelése, domének kezelése több domén kezelésének képességével, és új figyelmeztetések a tár közel telített állapotának elérésekor.
  • Integrált mash-up élmény – Az új Zimlet fül lehetővé teszi afelhasználók számára, hogy külső webalkalmazásokat integráljanak, ezzel a Zimbra megkönnyíti az oldalak személyreszabását és a mash up oldalak ellenőrzését.


A Zimbra továbbra is a leggyorsabban növekedő vállalati együttműködési megoldás több mint 50 millió fizetett levelezési fiókkal, amely több mint 165 százaléknyi évi növekedést jelent. A Zimbra jelenleg a legnagyobb üzleti együttműködési gyártó a Microsoft és az IBM mellett, és a legnagyobb telepíthető nyílt forráskódú együttműködési csomag a kereskedelmileg elérhető levelezési csomagok között. A Zimbrát több mint 100 ezer szervezet használja világszerte, évente többezernyi új ügyféllel.

Kulcsszavak: ULX Linux

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05