Google Chrome böngésző végre Mac-re és Linux-ra is

Milkovits Gábor, 2009. december 9. 08:46

A Google majdnem egy évvel a végleges Windows-verzió után kiadta Chrome böngészőprogramjának első nyilvános béta tesztváltozatait a Mac OS X és Linux operációs rendszerekhez.

A két említett platformhoz mindeddig csak fejlesztői Chrome változatok léteztek, most azonban végre megtört a jég. Brian Rakowski termékmenedzser ugyanakkor blog-bejegyzésében arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy a böngésző-verzió egyelőre nem 100 százalékig stabil, ezt majd a 2010. január 12-ére ütemezett változat fogja garantálni. Annak ellenére, hogy a felhasználók döntő többsége Windows-t használ, a két új Chrome-verziónak igenis van jelentősége: a Mac-felhasználók mindig is a technológiailag tudatosabb fogyasztók közül kerültek ki, a Linux-platform pedig már csak azért is fontos, mert az egyelőre tesztelés alatt álló Google Chrome OS operációs rendszer forráskódjait is a Linux adja.

A Mac- és Linux-béták amúgy a Chrome 4.0-ra épülnek, amelynek fő újítása a Firefox-ot oly népszerűvé tevő letölthető bővítmények támogatása. A Google rögtön több mint 300 ilyet kínál a Chrome-hoz, amelyek össze is vannak gyűjtve a https://chrome.google.com/extensions weboldalon. A Chrome böngésző a Mac OS X-hez a http://www.google.com/chrome?platform=mac, Linux masinákra pedig a http://www.google.com/chrome?platform=linux&hl=en címről tölthető le.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05