Új üzemet avatott a Flextronics Sárváron

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 9. 10:27

Számítógépeket, szervereket és workstation termékeket állít elő a Lenovo részére a Flextronics kedden felavatott üzeme Sárváron, a fejlesztéssel több mint ötszáz munkahely létesült a Rába-parti kisvárosban.

Sean Burke, a Flextronics Computing elnöke a megnyitón azt hangoztatta: nagy várakozással tekintenek a Lenovoval való stratégiai együttműködés kibővítésére, amely szavai szerint hozzájárul mindkét vállalat piaci versenyképességének növeléséhez. A Flextronics eddig döntően mechanikai és rendszer megoldásokat szállított a Lenovo kínai, valamint gyártási tevékenységeket végzett a Lenovo brazil leányvállalata számára. A sárvári üzemben folyó évi több százmillió dollár értékű termeléssel a számítástechnikai termékek, elsősorban a PC-k európai piacán szeretnének vezető szerepet betölteni.

 Gerry Smith, a Lenovo alelnöke köszöntőjében elmondta: cégük a világ 60 országában van jelen és 160 országban rendelkezik partnerekkel, PC-k tekintetében pedig 30 százalékos részesedéssel rendelkeznek a kínai piacon. "Nem látom be, hogy miért ne tudnánk egy olyan céget létrehozni, amely világelső a számítógépek gyártásában" - jelentette ki.

 Láng János, a Flextronics Computing magyarországi igazgatója azt hangsúlyozta: a Flextronics sárvári ipari parkjában a műanyagipari és az autóipari termékek gyártása mellett egy teljesen új üzletágban indult meg a gyártás. Szoros együttműködésben dolgoznak a Flextronics zalaegerszegi gyárával és a zalaegerszegi Flextronics Global Service tevékenységével - mondta.

 Hetényi Márk, a Flextronics regionális pénzügyi igazgatója az avatóünnepséget követően az MTI-nek elmondta: a sárvári üzem több mint ötszáz dolgozónak ad majd munkát Sárváron. A beruházás értékéről és a tervezett árbevételről a pénzügyi igazgató üzleti titokra hivatkozva nem kívánt adatokkal szolgálni, csupán annyit mondott, hogy a termelés értékét tekintve "éves szinten több százmillió dollárról beszélhetünk". Partnerükről a Lenovoról szólva elmondta: a multinacionális cég, amely főleg laptopjairól ismert, jelenleg a negyedik helyet foglalja el a világpiacon. "Magyarországon információnk szerint a sárvári az első gyártási tevékenység, amelyet a Lenovo létesített, természetesen a Flextronics-al teljes összhangban és együttműködésben" - mondta.

 Hetényi Márk arról is szólt, az új számítástechnikai üzletág beindításával hosszú távon jelentős szaktudással rendelkező munkaerőre lesz szükségük, ezért már felvették a kapcsolatot a régió szakképző intézményeivel. Olyan operátorokat keresünk, akik nemcsak az összeszereléshez értenek, hanem jártasak a számítógépek tesztelésében, végső ellenőrzésében is - fűzte hozzá.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05