Kötelező online biztonsági leckék gyerekeknek

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 9. 10:41

A régi közlekedésbiztonsági leckék mintájára 2011 szeptemberétől kötelező internetbiztonsági oktatásban részesülnek a brit gyerekek.

Az oktatás a Klikkelj okosan, klikkelj biztonságosan elnevezésű stratégia része, amely mind a kormány, mind az ipar, mind a jótékony szervezetek számára útmutatással szolgál arról, hogyan lehet megvédeni a gyerekeket az internetezés ártalmaitól. A brit kormány tájékoztatása szerint a 8-17 éves angol gyerekek 99 százalékának van internet-hozzáférése. A kutatásokból kiderült, hogy a kisgyerekek 18 százaléka találkozott már számára káros, illetve nem megfelelő online tartalmakkal, és 33 százalékuk állította, hogy a szülei egyáltalán nem törődnek vele, mivel foglalkozik az interneten.

 "Az internet a szórakozás, a lehetőségek és a tudás világát kínálja. De biztosaknak kell lennünk abban is, hogy a virtuális világ legalább olyan biztonságos, mint a valódi" – hangsúlyozta Gordon Brown kormányfő.

 Az 5 éves kortól kötelező programot az Egyesült Királyság Gyermek Internetbiztonsági Tanácsa (UKCCIS) állította össze. A testület több mint 140 szervezetet tömörít, köztük a Google-t, a Micrososoftot és a Bebót. Mint Tanya Bryon professzor - akinek jelentése a program alapjául szolgált - elmondta: ha nem világosítjuk fel a gyerekeket az online kockázatokról, az még sebezhetőbbé teszi őket. "A világon először fordult elő, hogy egy ország nemzeti stratégiát dolgozott ki a gyerekek internetes biztonságáért" - emelte ki a professzor.

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50