Asztali és noteszgépekre is kiterjesztett EMC Avemar

Kovács Attila, 2009. december 11. 09:13

Az EMC bejelentette, hogy az EMC Avamar szoftver legújabb változatával nagyvállalati mentési szolgáltatásait az asztali és noteszgépekre is kibővíti. Mostantól bármekkora cég és szervezet használhatja ugyanazt az innovatív duplikáció-mentesítési technológiát, amely eddig az adatközpontokat és távoli irodákat védte, és hatékonyan mentheti a céges asztali vagy noteszgépeken tárolt információkat. A vásárlók kényelmesen bővíthetik környezetüket ezzel az új funkcióval anélkül, hogy munkahelyenkénti licencköltséget kellene fizetniük.

Az EMC szerint az Avamar használatával a mentések nem zavarják a munkát és az önkiszolgáló helyreállítási modell rendkívül megkönnyíti a végfelhasználók számára az adatok visszaállítását. Az Avamar használóinak sosem kell ugyanazt az adatot kétszer elmenteniük, ezzel a napi hálózathasználati érték akár 99 százalékkal is javulhat.

Az EMC emellett a vCenter és a vStorage integrálásával a VMware vSphere 4 új virtualizációs támogatásával bővíti az Avamar szolgáltatásainak körét azért, hogy még rugalmasabb mentési és visszaállítási szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. Az Avamar mostantól teljesen integráltan működik az új vStorage API-val (a vSphere 4 része) és a korábbinál még robusztusabb megoldást kínál a VMware-mentésekhez. A vCenter beépítésre került az Avamar felügyeleti konzolba, ahol az összes elérhető mentési lehetőség egy pontból kezelhető.

Az EMC több mint 60 százalékkal növelte az Avamar mentési kapacitását és új,
adatduplikációtól mentes exportálással egészítette ki a szalagos funkciókat. Az Avamar Data Store új generációja több mint 60 százalékkal nagyobb kapacitást nyújt ugyanakkora helyigény mellett és rendelésre összeállított megoldásokkal segíti az alacsonyabb költségű és gyorsabb telepítést. Az Avamar Data Store Gen3 1–16 tárolócsomópontos kiépítésben, akár 3,3 terabájtos csomópontonkénti kapacitással kapható, és akár 52,8 TB adatduplikációmentes kapacitásig bővíthető egyetlen rácson (grid-rendszeren) belül. Ez a funkció lehetőséget ad a duplikációmentesített adatok szalagra exportáláshoz a költségtakarékos hosszú távú tárolás érdekében és a tárolási igény akár ötvenedrészére való csökkentésében. Az irányelvekkel szabályozott folyamatok révén a vásárlók kényelmesen exportálhatják a duplikációmentesített adatokat a szalagra és a gyors visszaállításhoz, kihasználhatják a kereshető fájlszintű katalógusok minden előnyét.

Az EMC Avamar 5.0-ás verziója már kapható az EMC-nél, valamint a Velocity partnereknél és a hivatalos viszonteladóknál.
 

Kulcsszavak: EMC security adatmentés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09