Európai Olympus akció: ingyen vaku az EP-1-hez

Kiss Ádám Zoltán, 2009. december 11. 12:29

A PEN fényképezőgépek gyártója ezúttal egy kifejezetten az óvilágra szánt akcióval népszerűsíti elsőgenerációs retró mikró négyharmados gépét.

A mára sorozattá bővült PEN gépek első darabját hatalmas érdeklődés várta bemutatkozásuk idején. Nem is csoda, a tucat gépek tengerében ez a modell valami frisset hozott. 1959-ben az Olympus olyan fényképezőgépet akart készíteni, ami egyszerűen kezelhető, és hordozható, akár egy toll. A közismert „divatguru” Yoshihisa Maitani által tervezett Olympus Pen sikere egészen az 1970-es évek végéig tartott. Ez a gép digitális formában éledt újra az E-P1 modell megjelenésével. Az Olympus Mikro Négyharmad szabvány első úttörő modellje abban a pillanatban jelent meg, amikor a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépeknek már nem elengedhetetlen része a tükör. Ám a bemutatkozó EP-1-est meglepően gyorsan követte az utód. Az EP-2 elektronikus kereső és más kiegészítő csatlakoztatásának lehetőségével bővült, a kreatív hajlamok kiélését pedig két új Művészi szűrő és további, könnyen alkalmazható funkciók segítik. Az általában csak javított EP-1-esként emlegetett gép párhuzamosan kapható az előddel, így az EP-1-es marketingjére is ráfért egy kis segítség. Ennek érdekében a gyártó kifejezetten az Európai piacra szánt akciót jelentett be. Aki 2010 január végéig EP-1-est vásárol, és a gépet hivatalosan regisztrálja az Olympusnál 2010 február 28-ig, az ingyen FL-14 vakut kap ajándékba.

Az FL-14 főbb jellemzői:

·    Elegáns, fém burkolatú kivitel
·    Vezérlési beállítások közvetlenül a fényképezőgép LCD kijelzőjén
·    Kompakt, mindössze 84g súllyal
·    Vörösszem hatás-csökkentő villantás, lassú expozícióra szinkronizált villantás és lassú expozíció második redőnyre szinkronizált villantással
·    TTL Automata, Automata vagy Manuális üzemmód választható
·    Kulcsszám: 14 (ISO 100)
·    Két darab AAA áramforrás részére (alkáli elem vagy NiMH akkumulátor)
 

Kulcsszavak: Olympus kamera vaku

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05