Országos Elektronikai Klaszter alakult

OTS - Cégvonal, 2009. december 15. 10:16

10 alapító taggal megalakult november 19.-én az Országos Elektronikai Klaszter. Jó néhány szakterületen működik már ilyen szakmai egyesülés, az elektronikai iparban azonban a most megalakult klaszter hiánypótló.

A klaszter alapításánál két szándék találkozott, a Talentis program képviselői a "magyar szilíciumvölgy" létrehozását szorgalmazzák, a Magyarországi Elektronikai Társaság (MELT) pedig az elektronikai ipar képviseletének kívánnak ezzel hangsúlyt adni gazdasági téren is. A klaszter tagjait a Zsámbéki Medencei Térségfejlesztő Nonprofit Kft. és a MELT tagvállalatai alkotják.

A klaszter fő célkitűzései között szerepel a kutatás-fejlesztés, ezen belül a nagy szellemi hozzáadott értéket realizáló beágyazott rendszerek fejlesztése, fórumot teremteni a multinacionális gyártók és kkv-k közötti beszállítói kapcsolat feltételrendszerének és elvárási-teljesíthetőségi kérdéseinek kidolgozásához, valamint adatbázist kialakítani a magyarországi elektronikai iparról, a beruházók, külföldi és belföldi befektetők tájékoztatására. További célkitűzések a működés során alakulnak ki.

A 10 alapító céget további csatlakozó vállalkozások követik. A klaszter elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzat szerint tevékenykedik. Irányítását a Klaszter Menedzsment látja el, a Klaszter Bizottság közreműködésével. Központja a Herceghalomban működő inkubátorházban van (2053 Herceghalom, Gesztenyés út 3.)
 

Kulcsszavak: trend IT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05