Végpont-biztonság Mac operációs rendszerek számára

Kovács Attila, 2009. december 15. 11:11

A Check Point Software bejelentette a Check Point Full Disk Encryption for Mac OS X 10.6 Snow Leopard terméket, amely az iparágban vezető, bootolás előtti azonosítást alkalmazó, teljes körű diszktitkosítást biztosít a Mac operációs rendszerek számára. A Check Point Full Disk Encryption magas szintű adatbiztonságot nyújt; a Mac OS X-től a Linux és a VMware alapú rendszereken keresztül, a Symbian, a Windows Mobile, a Palm okos telefonokig és PDA-kig, több végfelhasználói platformot támogat, mint bármely más, hasonló megoldás.

A Check Point Full Disk Encryption automatikusan titkosítja a teljes merevlemez tartalmat (az operációs rendszert, valamint a meglévő, az ideiglenes és a törölt rendszer állományokat is), így a vállalatok meg tudják védeni az információikat és adataikat a jogosulatlan hozzáférésekkel szemben, még akkor is, ha a merevlemezt egy másik számítógépbe helyezik át. A Snow Leopard támogatásával a Check Point lehetővé teszi ügyfelei számára az operációs rendszerek széles körének védelmét, ezzel jelentősen növelve a teljes körű diszktitkosítás alkalmazási lehetőségeit a különböző rendszereket használó környezetekben. Mindemellett a Check Point Full Disk Encryption központosított telepítést, menedzsmentet és naplózást tesz lehetővé, így egyszerűsítve az adminisztráció menetét, illetve csökkentve a tulajdonlás teljes költségét (TCO).

A Check Point Full Disk Encryption bármilyen szervezet igényeihez méretezhető és már világszerte bizonyított a fontosabb iparági és kormányzati alkalmazások esetében. Mindemellett rendelkezik a legmagasabb szintű biztonsági tanúsítványokkal: International Common Criteria EAL4, FIPS-140-2, BITS. Függetlenül a hálózatukban használt operációs rendszerektől, a felhasználók élvezhetik a Check Point kiemelkedő titkosítási technológiája és piacvezető adatbiztonsága által nyújtott előnyöket.

A Check Point Full Disk Encryption megoldása a következőket nyújtja a vállalatok számára:

Bootolás előtti azonosítás felhasználónévvel és jelszóval, de támogatja a több-tényezős azonosítási lehetőségeket is, például az okos kártyákat vagy a tokeneket.
A Secure Remote Help távoli segítséget nyújt a felhasználóknak, valamint web-alapú távoli támogatást az elhagyott tokenek, elfelejtett jelszavak és hasonló problémák esetében.
Az egységes felhasználói interfész egyszerűbbé teszi a beállításokat, az adminisztrációt és az integrációt, ugyanakkor több nyelvet is támogat. Az automatikus és transzparens működésnek köszönhetően nem zavarja meg a végfelhasználó munkáját.
A központosított menedzsment és logging lehetővé teszi a központi házirend végrehajtását és a biztonsági események naplózását. A központosított konfiguráció-menedzsment csökkenti a tulajdonlás költségét.

 

Kulcsszavak: Check Point Mac security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05