E-számla a rEVOL Express kínálatában

Kovács Attila, 2009. december 18. 09:12

2010 januárjában jelenik meg a rEVOL Express kisvállalati integrált programcsomaghoz a rEVOLUTION Software és az Argeon Kft. közösen fejlesztett funkciója, az E-számla,  amellyel a felhasználók a programból gombnyomásra, e-mailben küldhetnek elektronikus számlát ügyfeleiknek. A megoldás gyorsabb, olcsóbb és biztonságosabb számlázást tesz lehetővé az ügyfelek számára.

A számlázás szabályaira vonatkozó törvényi követelmények egyszerűsödése széles lehetőséget teremtett az elektronikus számlázás alkalmazásának. A vállalatoknak elsősorban azért érdemes kihasználniuk az új lehetőséget, mert segítségével megtakarítható a számlák kiküldésének teljes postaköltsége és jelentős élőmunka-ráfordítás, arról nem is beszélve, hogy mennyivel megbízhatóbb és gyorsabb ma már az elektronikus levelezés a hagyományos postai útnál.

Hónapról hónapra növekszik az e-számlát kiállító és befogadó vállalatok száma Magyarországon. A kimenoszamla.hu elektronikus számlázás szolgáltató rendszerhez olyan vállalatok tudnak csatlakozni, amelyek kiépített e-számla kapcsolattal rendelkező számlázóprogramot használnak. Korábban leginkább a nagyobb ügyfélbázissal rendelkező vállalatok tértek át az e-számlázásra. Szeretnénk, ha a kkv szektor is megismerné a lehetőséget, hiszen a használata már havi 30 számla kiállítása esetén is gazdaságos lehet, igaz ez függ a jelenleg kinyomtatott és tárolt papíralapú számla mennyiségétől. Fontos megjegyeznünk, hogy cégünk az elektronikus dokumentum alapú számlázást (Eat.) támogatja, amellyel kapcsolatban az APEH 2009. 10. 26-án adott ki közleményt. "Azért kezdtük meg az együttműködést a rEVOLUTION-nel, mert mindketten úgy láttuk, hogy a több mint tízezer céget számláló aktív ügyfélbázis jelentős részének könnyebbséget és költségmegtakarítást, valamint likviditást javító hatást jelentene az elektronikus számlázás” – mondta Csizmadia István, az e-számla szolgáltatást nyújtó Argeon Kft. ügyvezetője.

A rEVOL Express programban az E-számla funkció használatakor az adott partnernél a számlát ugyanúgy kell rögzíteni, mint a hagyományos megoldás esetén, csak meg kell adni az e-mail címet, ahová a számlát küldjük. A rögzítés gomb megnyomásával a rendszer kiállítja a számlát, ami az Argeon Kft. által üzemeltetett szerverre kerül tanúsításra és hitelesítésre, majd a partner megkapja e-mailben, a rEVOL Express program felhasználója pedig egy pdf képet kap a kiállított számláról. A számla minden elektronikus példánya eredeti, az szabadon másolható és nyomtatható.

A belépési költségek a rEVOL Express modul licencdíjából és az Argeon Kft. felé fizetendő csatlakozási díjból állnak. Ez után a költségek a számlaforgalom alapján generálódnak, de mindenképpen lényegesen alacsonyabb tételt jelentenek, mint a hagyományos számlázás költségei.

Hogyan térül meg a befektetés? Az új funkció fő előnye abban rejlik, hogy segítségével jelentős költségmegtakarítás érhető el. Míg egy hagyományos számla esetén a papír, a boríték, a nyomtatás és az ajánlott küldemény feladása együttesen több mint 300 Ft-ba kerül, nem beszélve a jelentős élőmunka-ráfordításról (nyomtatás, borítékolás, postai ügyintézés); az elektronikus számlázás funkció használata esetén egy számla kiállításának és elküldésének díja akár 39 Ft+áfa is lehet (ez függ az éves szinten kiállított számlák mennyiségétől), és a számla rögzítésén túl a folyamat nem igényel élőmunkát. Az ügyfelek egyre nagyobb hányada érdeklődik a költséghatékony és innovatív megoldás iránt. További előnye az elektronikus számlázásnak, hogy használatával mentesül a felhasználó az esetenként felmerülő hiteles számlamásolatok készítése és küldése alól is, hiszen az e-számla tetszőleges mennyiségben másolható, annak minden egyes példánya eredeti és hiteles. Mivel a hazai szabályozás szerint a számviteli bizonylatokat legalább 8 évig meg kell őrizni, a tárolással és dokumentumkezeléssel járó költségek hagyományos, papír alapú számlák esetén jelentős összeget tehetnek ki. Az e-számla tárolása egyszerűbb és olcsóbb – ráadásul a tárolt számlák között sokkal könnyebb keresni is. A költségmegtakarításon túl az is előny, hogy az elektronikus számla több nappal gyorsabban jut el a vevőhöz, aki ezáltal várhatóan hamarabb ki is fizeti azt, így csökkenthetőek a kintlévőségek.

Kulcsszavak: Revolution

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09