Egyre többen tanulnának az e-learning segítségével

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 28. 09:45

Egyre több pénzügyi szakember választja az e-learning képzési módszert, a tavalyihoz képest az idén világszerte 11 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik szakmai továbbképzési lehetőségként inkább a távoktatást választanák.

A világ legnagyobb pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezete, az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) legfrissebb felmérése szerint a pénzügyi válság Közép- és Kelet-Európában erőteljesebben befolyásolja a tréningeket, mint a többi vizsgált régióban.

 Az üzleti készségeit a megkérdezettek döntő többsége, 97 százaléka szeretné fejleszteni. Közép- és Kelet-Európában a válaszadók nagy része leginkább a tárgyaló- és a konfliktuskezelési képességét fejlesztené: ezt 31 százalékuk választaná, szemben a világátlag 21 százalékkal.

 Az ACCA közölte: a közösségi hálózatok használata és beépülése a mindennapokba hatással van arra is, hogy az emberek milyen szakmai képzést választanak. A felmérés szerint a netezők sokkal több időt töltenek közösségi oldalak látogatásával és blogolással, mint e-mailezéssel. Ez az arányeltolódás érződik a továbbképzések kiválasztásánál is.

 A tanulmány elkészítéséhez az ACCA ötezer tagját kérdezték meg arról, hogy milyen területen szeretnének leginkább fejlődni: a globális listán a kockázatkezelés és a pénzügyi igazgatás messze megelőzte a többit. Az üzleti képességek közül a válaszadók az elemzőképességet jelölték meg legfontosabbként.

 Közép- és Kelet-Európában viszont a vállalati pénzügyek menedzselése, a pénzügyi igazgatás, a kockázatkezelés, a vezetői számvitel és a költségvetés-tervezés, valamint a pénzállomány kezelése azok a területek, amelyekre szignifikánsan nagyobb az igény. Ennek oka a világgazdaság térségre gyakorolt hatásában kereshető a felmérés szerint.

 Az e-learning Közép- és Kelet-Európában is egyre népszerűbb. A világ más régióihoz képest a legfeltűnőbb különbség azonban itt az, hogy a közép- és kelet-európai válaszadók sokkal kevésbé tudják, hogy hol és hogyan keressenek ilyen tanfolyamokat. A "Mi az akadálya annak, hogy e-learning tanfolyamon fejlessze tovább szakmai képességeit?" kérdésre a válaszadók 45 százaléka azt felelte, hogy nem tudja, hol talál ilyen képzést. Világviszonylatban csak a megkérdezettek 33 százaléka jelölte meg ezt a választ.
 

Kulcsszavak: oktatás e-learning karrier

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09