Toshiba NB300 - netbook akár 11 órás üzemidővel

forrás Prim Online, 2009. december 29. 10:43

A Toshiba új, 10,1 hüvelykes (25,7 cm) netbookjának, a Toshiba mini NB300-nak a fejlesztései közé tartozik a rendkívül hosszú, akár 11 órás üzemidejű akkumulátor, valamint az elődökhöz képest fejlettebb kialakítás is.

A könnyű használhatóság érdekében az új Toshiba NB300 nagy, többujjas vezérlésű (multi touch) érintőlappal, valamint teljes méretű billentyűzettel is rendelkezik. A netbookra a Toshiba LifeSpace alkalmazáscsomag is felkerült, amellyel személyre szabottan rendszerezhetőek a mindennapi munkák és tevékenységek. A program egyedi módon biztosít egyszerű és gyors hozzáférést a fájlokhoz. A netbookhoz tartozik továbbá egy szinkronizáló szoftver is, amelynek segítségével a tárolt adatok könnyedén összehangolhatóak az NB300, valamint a „fő” számítógép között.

A mini NB300 netbook megjelenése: fényes fekete, vékonyan és ferdén vonalkázott „Cosmic Black” külső burkolat lapos, fekete billentyűzettel és csuklótámasszal egészül ki. 

Az N300 netbook az ár-érték arányt fontosnak tartó vásárlók számára készült. A nagyfokú tartósság és megbízhatóság érdekében a Toshiba első osztályú alkatrészeket épít be netbookjaiba. Kialakításuk során a Toshiba a  magasabb árfekvésű laptopokra jellemző, csúcskategóriás technológiákat használja fel. Többek között ilyen a 3D ütközésérzékelő, amely véletlen leesések esetén úgy védi a merevlemezen tárolt adatokat, hogy az ütés bekövetkeztével azonnal eltávolítja az író-olvasófejet a winchester lemezei közül. A sajtóközlemény szerint független kutatások is alátámasztják azt, hogy a Toshiba valóban elkötelezett a minőség iránt. 2009 novemberében a Squaretrade az Egyesült Államok vezető közvetlen fogyasztói garanciaszolgáltató vállalata a Toshiba laptopjaira és netbookjaira a piac legmegbízhatóbb termékeiként hivatkozott.

Jelen sorok szerkesztőjének kicsit eltérő a tapasztalata: a jelenleg használt, épp fél éves Toshiba Satellite A300-as notebook klaviatúrájából már két hét után kezdtek kiperegni a billentyűk, eddig sajnos már ötnél tartok. „Felhasználóbarát” kialakítása okán vissza tudom én is rendezgetni a lapocskákat, kivéve a törött CTRL gombot. A Toshiba-szerviznek pedig minimum 3 nap kell a „gomb”-javításhoz, én meg sajnos addig nem tudom nélkülözni a masinát, kénytelen vagyok együtt élni a fogyatékossággal. (a szerk.)

A mini NB300 netbook 2010 első negyedévétől Magyarországon is megvásárolható.
 

Kulcsszavak: Toshiba notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50