A Nokia szerint szinte minden Apple termékben tőlük loptak

Kiss Ádám Zoltán, 2009. december 30. 12:47

A finn gyártó egy új beadvánnyal kiterjesztette a korábbi jogi eljárást, a Nokia szerint szinte minden hordozható Apple készülékben van valamilyen tőlük lopott fontos technológia.

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója meglepő beadvánnyal terjesztette ki az általa korábban az Apple ellen indított pert. A cég szerint amerikai riválisuk a legtöbb hordozható termékében alkalmaz valamilyen fontos funkciót ellátó technológiát, beleértve nem csak az iPhone, de az iPod modelleket is. Ez utóbbi meglehetősen furcsa, hiszen meglehetősen régen indult termékcsaládról van szó. Míg az iPhone esetében logikus a vád, az iPodok megjelenésének idején a két vállalat még nem volt ellenfél, hiszen a zenemobilok még sehol nem voltak, az Apple pedig nem gyártott ttelefont. Azóta a cégek komolyan lefedik egymás területeit, míg az Apple a telefon üzletbe szállt be, méghozzá átütő sikerrel, a Nokia nem csak a zenetelefonokkal lépett az iPod sarkára, de saját netbookot is megjelentettek. Most tehát az eredetileg októberben, 10, kifejezetten az érintőképernyős iPhone-nal kapcsolatban indított pert szélesítette ki a Nokia, melyre időközben válasz is érkezett, az Apple 13 saját szabadalmának eltulajdonításával vádolta meg a Nokiát. A mostani körben a finnek hét levédett technológia engedély nélküli felhasználását rótták fel a versenytársnak, ezek között megtalálható a felhasználói felület, a kamera, az antenna, valamint az energiagazdálkodással kapcsolatos megoldás is.

 

Kulcsszavak: Nokia mobiltelefon jog Apple

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05