Modern színhűség az Eizo-tól DisplayPorttal

Kiss Ádám Zoltán, 2010. január 2. 09:33

Egy népszerű és kiváló LCD monitort nyugdíjazott az Eizo, hogy helyet adjon az S2233W-nek, ami már a jövő technológiáját kínálja, ma.

Immár az EZIO EcoView technológiávál óvja környezetünket és spórol a vállalkozásunknak, valamint megtalálható rajta a negyedik generációs csatlakozó a DisplayPort is. Ezzel a régi LCD-k korának valószínűleg vége. Minél nagyobb egy monitor, annál jobb a munka vele, a szórakozásról, a filmnézésről és a játékokról nem is beszélve. A munka során azonban nem minden a képfrissítés és a méret. Például egy színes katalógus szerkesztéséhez fontos a színhűség és a széles színtartomány is, hogy a nyomdából pont az a kép jöjjön vissza, mint amit a monitoron láttunk. Azután fontos még, hogy az irodában napi nyolc-tíz, ki tudja, hogy hány órát működő monitorok a lehető legkevesebb energiát fogyasszák. A megtakarítás, több monitor esetén érződhet a villanyszámlában is, de a valódi megtakarítás több millió monitor esetén a környezetünk megóvása miatt lényeges. A legsikeresebb egyik ilyen típus utódját felvértezték a legmodernebb EcoView technológiával és gondolva a jövő grafikus eszközeire, a két hagyományos konnektor mellé felkerült a DisplayPort is.
 
 A DisplayPort a következő generációs digitális csatlakozó, ami a kép mellett kiváló minőségű hangátvitelre is alkalmas. Az S2233W a keretbe rejtett hangszóróival helyettesítheti a különálló hangszórókat, ezzel spórolva helyet az íróasztalon. Ha pedig a 0,5 W-os hangszórók kevésnek bizonyulnának, a monitorhoz csatlakoztathatjuk a külső hangforrásokat is. Nem mindenki profi grafikus, ezért a monitor hat előre beállított sémát kínál a mozizáshoz, képszerkesztéshez, szövegolvasáshoz, sőt olyan esetekre is, amikor sötétben vagy gyenge háttérfényben használjuk a monitorunkat. Az EcoView senzor segít abban, hogy a fényerőt mindig a környezeti fényhez állíthassuk. A kis érzékelő automatikusan változtatja a fényerőt, ezzel kíméli a szemünket és akár 43 százalékkal csökkenti az energiafelhasználást.



 

Kulcsszavak: Eizo monitor LCD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09