15 innovációs díjat nyert az LG a CES-en

Kovács Attila, 2010. január 9. 07:08

A 2010-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Vásáron (CES) a Consumer Electronics Association (CEA) 15 rangos Innovációs Díjjal ismerte el az LG Electronics kiváló teljesítményét a formatervezés és technológia terén, többek között a legjobb fejlesztésnek járó díj odaítélésével az Internetes audiovizuális tartalom kategóriájában.

A 2010-es CES vásáron az LG alábbi termékeit díjazták:

Ökotervezés és fenntartható technológia kategóriában
47 inches (~119 cm képátmérőjű) LG INFINIA LE8500 Full LED-es Slim LCD HDTV (47LE8500) – Vezeték nélküli használatra kész, Full LED-es Slim (keskeny kivitelű) HDTV, amelynek a kerete és a képernyő egyetlen egy sík felületet képez, használatát olyan energiatakarékos technológiákkal ötvözi, mint a helyi háttérvilágítás vezérlés, a felhasznált környezetkímélőbb és újrahasznosítható anyagok, illetve az LG Intelligens Adaptív Fényérzékelő technológiája.

Videómegjelenítők kategóriában
47 inches (~119 cm képátmérőjű) LG INFINIA LE8500 Full LED-es Slim LCD HDTV (47LE8500) – hagyományos keret nélküli, Full HD 1080p HDTV keskeny kávával, Full LED-es Slim technológiával, helyi háttérvilágítás vezérléssel, TruMotion 240Hz technológiával és THX kijelzőtanúsítvánnyal. A NetCast a szórakoztató tartalmak lényegében végtelen tárházához biztosít hozzáférést, emellett tartalmaz DLNA-t, vezeték nélküli szélessávú internet kapcsolatot, két USB portot, és nagyfelbontású vezeték nélküli adatátvitel előkészítést.

47 inches (~119 cm képátmérőjű) LG INFINIA Full LED-es Slim LCD HDTV (47LE9500) – hagyományos keret nélküli Full HD 1080p HDTV rendkívül keskeny, 8,5 mm-es kávával, Full LED-es Slim technológiával, helyi tompítással, TruMotion 480Hz funkcióval és THX kijelző tanúsítvánnyal. A NetCast a szórakoztató tartalom lényegében végtelen tárházához biztosít hozzáférést, emellett tartalmaz DLNA-t, vezeték nélküli szélessávú internet kapcsolat lehetőségét, két USB portot, és nagyfelbontású vezeték nélküli adatátvitel előkészítést.

Internetes audiovizuális tartalom kategóriában

47 inches (~119 cm képátmérőjű) LG INFINIA Full LED-es Slim LCD HDTV (47LE9500) – Vezeték nélküli használatot támogató HDTV, amely drámaian újszerű formatervezése mellett a szórakoztató tartalom lényegében végtelen tárházához biztosít hozzáférést NetCast elérés révén**. Emellett Full LED-es Slim technológia, helyi háttérvilágítás vezérlés, TruMotion 480Hz és THX kijelzőtanúsítvány jellemzi.

47 inches (~119 cm képátmérőjű) LG INFINIA vezeték nélküli használatot támogató LED Plus LCD HDTV (47LE7500) – A modern formatervet vezeték nélküli csatlakozási lehetőségekkel ötvözi, a NetCast  elérés pedig hozzáférést kínál több ezer kikapcsolódási formához.  A készüléket LED Plus technológia helyi háttérvilágítás vezérlés, TruMotion 120Hz és THX kijelzőtanúsítvány jellemzi.

Wi-Fi hálózati Blu-ray lejátszó Médiakönyvtárral (BD590) – Az integrált 250GB-os merevlemezt használó Médiakönyvtár lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a VUDU szolgáltatásról filmeket töltsenek le és tárolják azokat, saját CD-gyűjteményüket archiválják a Gracenote Music ID funkciójának segítségével, illetve elmentsék és bármikor megtekintsék saját filmelvételeiket és fényképeiket.

Videóeszközök kategóriában

60 inches (~152 cm képátmérőjű) keskeny kávájú plazma HDTV (60PK550) – Ez a Full HD 1080p termékcsalád  keskeny ”TruSlim Frame” keretet és profilt kínál, ami letisztult, modern külsőt kölcsönöz a készüléknek, a mindössze 22,9 mm széles káva pedig a világon az egyik legkeskenyebb. Emellett tartalmaz tükröződésgátló szűrőt, Dual XD Enging képjavító áramkört, egy speciálisan kiképzet vékony szűrőüveget, TruMotion 600Hz technológiát, energiatakarékos Intelligens Adaptív Fényérzékelő technológiát, valamint USB 2.0 csatlakozót.

Wi-Fi hálózati Blu-ray lejátszó Médiakönyvtárral (BD590) – Az integrált 250GB-os merevlemezt használó Médiakönyvtár lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a VUDU szolgáltatásról filmeket töltsenek le és tárolják azokat, saját CD-gyűjteményüket archiválják a Gracenote Music ID funkciójának segítségével, illetve elmentsék, és bármikor megtekintsék saját filmfelvételeiket és fényképeiket.

Audioeszközök kategóriában

Blu-ray házimozi rendszer (LHB335) – Hálózati Blu-ray házimozi rendszer kiemelkedő HD hangminőséggel, többek között Dolby TrueHD, illetve dts-HD Advanced Digital Out technológiákkal, az LG NetCast lehetőséggel, letisztult megjelenéssel rendelkezik, mely bármilyen belső térbe beleillik.

Otthoni hálózatok

Vezeték nélküli hálózati Blu-ray lejátszó (BD570) – A keskeny, csillogó külsőt kiváló Blu-ray teljesítménnyel és NetCast szórakozási lehetőséggel ötvözi, így kiváló otthoni szórakozást biztosít.

Hálózati tárolóeszköz (N2B1) – A felhasználók a beépített Blu-ray meghajtóval ellátott hálózati tárolóeszközzel biztonsággal tárolhatnak és oszthatnak meg tartalmakat.

Csúcsminőségű hangzás kategóriában
Vezeték nélküli házimozi rendszer (HB994PK) – A vezeték nélküli Blu-ray házimozi rendszer a vezeték nélküli átviteli technológiát kiváló hangminőséggel ötvözi, a magával ragadó Blu-ray házimozi rendszer pedig szinte korlátlan kikapcsolódási lehetőséget biztosít a NetCast révén.

Háztartási elektronikai eszközök kategóriában
Álló, porzsák nélküli porszívó (VF7911CW) – A motoros meghajtású portömörítő rendszerével otthonát tisztábbá teszi.

Négyajtós, alul fagyasztós hűtőszekrény (LMX28994ST) – Az automatikusan nyíló és záródó mélyhűtőfiókok kényelmesebbé és rendszerezettebbé teszik a pakolást, a felső mélyhűtőfiók pedig a mélyhűtő helyett a hűtőszekrény részévé alakítható.

Mobiltelefonok kategóriában
LG eXpo (GW 820) – Az Egyesült Államokban elsőként elérhető 1GHz-es processzorral ellátott okostelefon. A mindössze 51 grammos mobiltelefon Észak-Amerikában elsőként támogatja az igény szerint beépített Pico projektor használatát. A Pico projektort a készülék hátoldalára pattintva a felhasználók közvetlenül a mobiltelefonjukról vetíthetnek prezentációkat, vagy , internetes videókat. Az előtelepített Windows Mobile 6.5 Professional rendszerrel a felhasználók folyamatosan hozzáférhetnek levelezésükhöz és naptárukhoz. A készüléken emellett Microsoft Office Mobile rendszer, valamint egy beépített automata vakuval ellátott 5 megapixeles kamera is található.

Kulcsszavak: LG CES

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05