Vezeték nélküli technológia jövője a CES-en

Kovács Attila, 2010. január 12. 13:02

Az Ericsson a Verizon Wireless céggel közösen dolgozva 2010. január 7-10. között képet adott a vezeték nélküli technológia jövőjéről, a las vegasi Consumer Electronics Show (CES) keretében a Long Term Evolution (LTE) képességeinek bemutatásával. Az Ericsson vállalati forgatókönyvek egész sorozatát vonultatta fel, amelyek a valós életből vett példákon keresztül mutatták be, hogyan lesznek majd a jövő LTE-hálózatai a vállalati megrendelők hasznára.

A bemutató részei voltak: Egészségügy – otthon lévő páciens orvosi vészhelyzetben, egy utazó nővér, egy orvos a klinikán és egy egészségügyi diszpécser-koordinátor az LTE mint vezeték nélküli infrastruktúra képességeit kiaknázva valós idejű video- és fájl-együttműködésben vannak, ahol az orvos „élőben” nyújt segítséget az otthon tartózkodó betegnek. Telephelyen dolgozó technikus – távoli helyszínen zajló telepítés/támogatás alkatrész-meghibásodás elhárítására, amely során a telephelyen dolgozó technikus az LTE-kapcsolat segítségével együttműködik a központban tartózkodó szakértővel és egy diszpécser-koordinátorral, miközben mind alkalmazzák a video- és fájl-együttműködés megoldást, így biztosítva a gyors helyszíni javítást. Biztonságtechnika – épületen belüli biztonsági felügyeleti rendszerek, LTE-rendszeren keresztül csatlakoztatva a telephelyen kívül tartózkodó biztonsági személyzettel, különböző készülékek használatával, az épület tulajdonosával valós idejű interakciót biztosítva.
Távoli képzés/oktatás – egy orvos LTE-képes videoképzést kíván létrehozni több távoli támogatócsoporttal, egy adott klinikai eset feldolgozásához. Hírszolgáltató – egy vezetékes hírszolgálat általi tudósítás egy kijelölt szerkesztővel való együttműködés révén, bemutatva hogyan teszi az LTE-technológia lehetővé a tudósítás helyszínére küldött kameraszemélyzet számára HD videó valós idejű feltöltését a műsor producere részére.

Mint ismeretes, az LTE, a mobilkommunikációs technológia következő generációja hatalmas adatmennyiségek továbbítását teszi lehetővé hatékony és költséghatékony módon, optimalizálva a frekvenciasáv kihasználását. A lecsökkent várakozási idő révén a fogyasztók könnyedén élvezhetik az on-line rendelkezésre álló összes szolgáltatást – legyen az például streaming videó vagy hálózati játékok – miközben úton vannak. Az Ericsson LTE technológiájával a TeliaSonera a közelmúltban indította be a világ első és LTE-szolgáltatását Stockholmban. Az Ericsson ezidáig négy nagy hálózatüzemeltetővel írt alá kereskedelmi LTE-szerződés, ezek a Verizon Wireless (USA), a MetroPCS (USA), az NTT DoCoMo (Japán) és a Telia Sonera (Svédország).

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50