Flash Doktor a Kürttől - a családi fotók megmentője

forrás Prim Online, 2010. január 13. 12:06

Piacra került, és január 1-től már megköthető az utazási irodákban és az interneten a KÜRT Zrt. és az Európai Utazási Biztosító Zrt. együttműködésével megvalósított első magyarországi adatbiztosítás, a Flash Doktor. A biztosítás flash típusú adathordozón tárolt adataink elvesztése esetén mentesít bennünket pár száz forint biztosítási díj ellenében az adatmentés több tízezer forintos költségétől. A világ egyik legfejlettebb adatmentési technológiai hátterét a KÜRT Zrt. biztosítja a szolgáltatáshoz.

Nincs bosszantóbb, mint amikor a nyaralás vége felé hibaüzenetet kapunk a digitális fényképezőgépünktől vagy a videokameránktól, és a memóriakártyán megörökített több száz élmény többé nem elérhető. Ez nem is annyira rendkívüli eset, hiszen a flash típusú memóriakártyák, amelyeken a digitális fényképezőgépek, kamerák a képeket, adatokat rögzítik, kialakításuk, technológiájuk következtében előbb-utóbb tönkremennek. Ha megtörtént a baj, eddig mélyen a zsebünkbe kellett nyúlni, ha meg akartuk menteni elveszett, pótolhatatlan felvételinket.

A speciális technológiák és az unikális tudású szakemberek rendelkezésre állnak az adatmentéshez, de az igénybevételük nem olcsó. A megoldás, mint annyi más hasonló esetben, a biztosítás. Ezért fejlesztette ki a KÜRT Zrt. és Európai Utazási Biztosító Zrt. közösen a Flash Doktort, amely egyszerű és olcsó megoldás az ilyen adatvesztések kezelésére. A súlyos tízezrek helyett csupán néhány száz forintos biztosítási díj ellenében kapjuk vissza elveszett értékeinket.

Hogyan működik a rendszer? Amikor utazásra készülődve biztosítást kötünk, vagy ellenőrizzük, hogy éves biztosításunk fedezi-e kockázatainkat a tervezett utazáson, könnyedén kiegészíthetjük a szolgáltatásokat a Flash Doktor biztosítással. A biztosítás online alkuszokon keresztül vagy utazási irodákban is megköthető, illetve akár önálló termékként is különleges eseményekhez (például: esküvő, gyermek születése). Ha megtörténik a baj, nincs más dolgunk, mint felhívni a kárrendezőt, és a biztosító fedezi az adatmentés költségeit. A meghibásodott memóriakártyát a KÜRT Zrt. adatmentő szakemberi veszik kezelésbe, akik 20 éves tapasztalatukat és világhírű technológiájukat vetik latba, hogy visszakaphassuk legkedvesebb emlékeinket.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50