T-Systems TóPARK outsourcing együttműködés

forrás Prim Online, 2010. január 18. 16:41

Budapest nyugati kapujában, a Törökbálinti-tónál megvalósuló TóPARK városközpont fejlesztői a közelmúltban hosszú távú együttműködést kötöttek a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletágával, a T-Systems-szel.

A CNBC-Arabia International Property Awards által 2009-ben a világ legjobb ’mixed use’ fejlesztésének választott TóPARK városközpont a leginnovatívabb infokommunikációs megoldásokat biztosítja majd bérlőinek. „Szakmai referenciáik alapján hat nemzetközi vállalatot hívtunk meg ajánlattételre. Velük szemben az volt az elvárásunk, hogy pályázataikban olyan jövőbe mutató alkalmazásokat sorakoztassanak fel, amelyek világszínvonalú minőséget képviselnek, egyedi megoldásokat kínálnak és maximálisan kiszolgálják a 180 hektáron elterülő TóPARK első ütemének épületeibe települő üzleti-, valamint lakossági felhasználók igényeit ” – nyilatkozta Berta Zsolt, a tender elbírálást koordináló TóPARK Városközpont Üzemeltető Holding (TVÜ) Zrt. igazgatóságának elnöke.

A pályázók közül a T-Systems nyújtotta be a legversenyképesebb ajánlatot és ezzel hosszú távú együttműködési szerződést írhatott alá a TóPARK-kal. A vállalat megbízást kapott az optikai hálózat kiépítésére, és tíz éves megállapodást kötött a szolgáltatási feladatok ellátására. „A TóPARK kiemelkedő szerepet kapott a T-Systems ingatlanfejlesztésekhez kapcsolódó projektjei közt. Modellértékű beruházásnak tartjuk, amely infokommunikációs szempontból is innovatív, egyedi megoldások kivitelezésére ad lehetőséget számukra.”– hangsúlyozta Papp István, a T-Systems vezetője a szerződés megkötésekor.

A modern infokommunikációs technológiára építve intelligens épületi és szórakoztató rendszereket, WiFi alapú szolgáltatásokat, IP alapú egységes kommunikációs, illetve HD videokonferencia rendszert tudnak kialakítani a cég munkatársai. Az irodákban és apartmanokban egyúttal elérhetővé teszik az intelligens vezérléssel működő, energiatakarékos berendezéseket (hűtés-fűtés, biztonságtechnika, audio-video szolgáltatások stb.), valamint az egészségügyi felügyeletet ellátó rendszert is.

A T-Systems a TóPARK városközpont első ütemének kivitelezése során mintegy bruttó 200 ezer négyzetméteres beépített területen építi ki az optikai gerinchálózatot és a teljes infokommunikációs rendszert. Ezeket a most épülő irodákat és apartmanokat 2010. negyedik negyedévétől vehetik birtokukba a bérlők.
 

Kulcsszavak: T-Systems-hu outsourcing

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50