Közelebb az oktatáshoz: az Epson ultrarövid vetítési távolságú projektorokat dob piacra

forrás Prim Online, 2010. január 23. 11:15

A londoni BETT kiállítást követően, ahol az európai felhasználók először láthatták, ezen a héten már Budapesten, az Educatio 2010 rendezvényen tekinthetők meg az Epson legújabb, ultrarövid vetítési távolságú projektorai. Az új termékek egyaránt ideálisak hagyományos fehér és interaktív táblákkal történő használatra, mivel a minimális vetítési távolság jelentősen csökkenti a zavaró árnyékok képződését és az elvakítás lehetőségét.

Az új sorozat öt készüléket tartalmaz, amelyek közül kettő igazán egyedi tulajdonsággal bír: bármilyen felületet képesek interaktívvá varázsolni. Az Epson EB-460i vagy EB-450Wi használata során a tanár a mellékelt interaktív toll segítségével navigálhat, rajzolhat vagy jegyzetelhet a vetített felületen, ami hagyományos fehértábla vagy akár egyszerű fehér falfelület is lehet. A hagyományos interaktív táblás rendszerek szolgáltatásaihoz hasonlóan a változtatások és megjegyzések el is menthetők.

Nagyobb alapterületű osztálytermekben különösen hasznos lehet a beépített 10 wattos hangszóró, amelyhez tanári mikrofon is csatlakoztatható. A készülékek Ethernet csatlakozóval rendelkeznek, valamint opcionálisan vezeték nélküli hálózati modullal is fölszerelhetők, így akár több oktató is használhatja a vetítőt felváltva, WiFi kapcsolaton keresztül.

A sorozat további típusai az Epson EB-460, az Epson EB-440W és az Epson EB-450W. Ezek az ultrarövid vetítési távolságú kivetítők az interaktivitás kivételével ugyanazokat a funkciókat kínálják, mint fejlettebb társaik, így tökéletesek azon osztálytermek számára, ahol már egy meglevő interaktív tábla megvilágításáról kell gondoskodni, ill. ahol jó minőségű vetített képre van szükség becsillanás vagy zavaró árnyékok nélkül. A készülékek egyszerű használhatósága garancia arra, hogy a tanárok az órára koncentrálhatnak az infokommunikációs eszközök helyett.

Az új vetítők színesfény-kibocsátása (fényereje) 2200 - 3000 lumen, típustól függően. Az Epson EB-440Wi, EB-450Wi és 450W felbontása 1280x800 képpont (WXGA), amely ideális a szélesképernyős notebookokkal való használathoz, illetve nagy felbontású videoanyagok lejátszásához.

További jellemzők:

  • Interaktív megoldások (EB-450Wi és EB-460Wi): Egy elektronikus interaktív toll helyettesíti az egeret és nyújt teljes ellenőrzést a kivetítési terület felett.
  • Vetítés USB kábelen: egyszerű USB kábellel csatlakoztatva képes megjeleníteni a PC vagy Mac képét. Nem kell többé bonyolult billentyű-kombinációkat megjegyezni, ill. nehézkes VGA-kábellel bajlódni.
  • Mikrofonbemenet: A vetítőhöz csatlakoztatott mikrofon segítségével az oktató kihasználhatja a beépített 10 wattos hangszórót, miközben a projektor képes elmenteni az elhangzottakat, biztosítva ezzel, hogy minden tanuló hallhassa majd azokat. A hangerő közvetlenül a projektoron, és a távvezérlő segítségével is állítható.
  • Hosszabb lámpaélettartam: Az Epson E-TORL lámpatechnológiájának köszönhetően a lámpa élettartama energiatakarékos üzemmódban elérheti a 3500 órát.
  • PC-mentes prezentáció: Az USB-kompatibilitás révén JPEG-formátumú képek pendrive-ról való vetítése számítógép nélkül is lehetséges.
  • 3LCD technológia: A legkorszerűbb 3-csipes 3LCD technológia alkalmazása élethű képeket és kiváló részletességet garantál, miközben energiatakarékos működése áramfogyasztása alacsony.


“A tanárok többségének véleménye szerint a technológia megjelenése az osztálytermekben az oktatást érdekesebbé teszi, ráadásul a gyerekek mai életviteléhez is jól passzol. Ez növeli a diákok bevonódását, ráadásul a tananyag is jobban megfelel az egyes tanulók szükségleteinek. A technológia osztálytermekben való használatát illetően az egyik legfontosabb visszatartó erő a tanárok számára a berendezések bonyolultsága – ezért terveztünk olyan vetítőt, amelyet egyszerű használni és karbantartani.” – nyilatkozta Tőrös Gáspár, az Epson projektorokért felelős termékmenedzsere.

„A küszöbön álló oktatási megatender, a TIOP 1.1.1 miatt ezek a kivetítők különösen fontos újdonságot jelentenek a magyar piac számára. Bízunk benne, hogy ez a magas műszaki színvonalú és ergonomikus megoldás sok oktatási intézményhez el fog jutni, a rendelkezésre álló uniós forrásoknak köszönhetően – folytatta Tőrös.

Kulcsszavak: Epson projektor oktatás

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Tudjuk, hogy kritikus a jelszavak cseréje, de mégsem tesszük meg

Egy friss felmérés szerint bár a lakosság háromnegyede gondolja úgy, hogy meg kell változtatni bizonyos időközönként az online felületeken használt jelszavakat, egyharmaduk nem teszi ezt meg. Sőt, az internetes vásárlók ötöde minden felületen ugyanazt a belépési azonosítót használja. A biztonságos internethasználathoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az ilyen alapvető adatvédelmi beállításokkal. Éppen ezért az OTP Mobil egy edukatív, online információs kampányt indított, melyben gyakorlati, egyszerűen alkalmazható tanácsokkal, tippekkel látja el az internetezőket. 

2024. április 12. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09