A pápa az új média és az internet használatára buzdítja a papokat

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 25. 11:15

XVI. Benedek pápa legújabb üzenetében felhívta a katolikus egyház papjait, hogy az evangélium hirdetésében használják a modern kommunikációs lehetőségeket és az internetet.

A katolikus egyházfő a tömegtájékoztatás világnapjára kiadott üzenetében, amelyet hagyományosan Szalézi Szent Ferencnek, az újságírók védőszentjének emléknapján, január 23-án hoznak nyilvánosságra, azt írta, hogy az új média a hithirdetés "új korszakát" teszi lehetővé. A május 16-án esedékes idei világnap témája: "A pap és a lelkipásztorkodás a digitális világban: az új média Isten szava szolgálatában".

 "A modern kommunikációs eszközök által a pap bemutathatja az egyház életét, és segíthet a ma emberének Krisztus arcát felfedezni" - írta a pápa, sürgetve, hogy a papok a blogokat és online-videókat is használják az evangelizálásban. Mint írta, az internet használatát a papképzés részévé kell tenni. A papnak - fogalmazott a pápa - "lelket kell adnia az internet kommunikációs folyamának".

 "A papok fordítsanak különleges figyelmet a nemhívőkre, a keresőkre, azokra, akik abszolút, nem múlandó értékekre vágynak (...) a digitális világban is nyilvánuljon meg Isten szeretetteljes figyelme az emberek iránt, amely Krisztusban valósul meg" - írta.

 XVI. Benedektől magától sem idegen a világháló, amelyet környezete szerint rendszeresen használ, postájának egy része is e-mailen érkezik. 2009 májusában a Vatikán a YouTube videomegosztón saját oldalt nyitott, amelyen közzéteszi a pápával kapcsolatos híreket, az utazásairól készült videofelvételeket, a Vatikán által elfogadott legfrissebb dokumentumokat. Néhány éve a Vatikánnak saját honlapja is van, amint a Vatikáni Rádió is rendelkezik többnyelvű internetes oldallal.
 

Kulcsszavak: média vallás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05