Panasonic HD kamerák Power O.I.S. képstabilizátorral

Kiss Ádám Zoltán, 2010. január 25. 17:40

A vállalat frissítette kisméretű HD videokamerái palettáját, a 3 új modell Power O.I.S. optikai stabilizátorral és 25x-ös optikai zoommal rendelkezik.

A HS60 / TM60 / SD60 modelleket azoknak ajánlják, akik nem kívánnak mélységében elmerülni a kamerázás rejtelmeiben, ugyanakkor nagy felbontásra és egyszerű kezelhetőségre vágynak. A hibrid típusú HS60-as modellben 120 GB-os HDD tárhely van, az ikermemóriás TM60-ban pedig 16 GB-os beépített memória található. A tárhely mindkét modellben SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyával bővíthető. Az SD60-as modellel a felvételek kizárólag memóriakártyára rögzíthetők. Mindhárom modell márciusban kerül forgalomba az alábbi színekben: HS60 (fekete), TM60 (fekete), SD60 (fekete/ezüst/vörös).

Átlagosnál is kisebb méretük ellenére ezekben a modellekben 25-szörös optikai zoom található. Az Intelligens Zoom – amelynek alapja az új fejlesztésű Intelligens Felbontás technológia – lehetővé teszi tiszta, éles, 35-szörös zoomos felvételek készítését. Az újonnan fejlesztett képstabilizátor (Power O.I.S.) – amely a hagyományos képstabilizátor rendszernél ötször hatékonyabb – a korábban nehezen kiküszöbölhető alacsony frekvenciájú vibrációt és a zoom használatakor jellemzően zavaróan fellépő kézremegést is semlegesíti. Az Aktív mód beállítás pedig séta közben készített felvételek esetén is biztosítja az éles, tiszta képrögzítést. Az új modellekben 35,7 mm-es nagylátószögű objektív található, ami ideálisan használható a legkülönbözőbb felvételi körülmények között, mint pl. a beltéri csoportképek, önarckép, vagy tájképek készítése, valamint mindhárom modellel 5 megapixeles fotók készíthetők.

A korábbi fejlesztésű Szélzajcsökkentés funkcióból (Wind Cut) kialakított új Szélzajszűrő (Wind Noise Canceller) funkció segítségével a kamera felismeri és kiszűri a szélzajt, így biztosítva a természetesebb hangzást a felvétel során. Mindhárom modellbe érintőképernyő került beépítésre, így számos funkció működtethető úgy, hogy közben nem kell levennünk a szemünket a megjelenítőről. Mindegyik kamera tartozéka a “HD Writer AE 2.0” számítógépes szerkesztőszoftver (Windows operációs rendszer alatt), mely tartalmazza a “Smart Wizard” programot, amely azonnal elindul, amikor a kamerát USB-kábellel számítógéphez csatlakoztatják.



 

Kulcsszavak: Panasonic kamkorder

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50