Epson projektorok minimális vetítési távolsággal

Kiss Ádám Zoltán, 2010. január 25. 17:48

A vállalat új vetítői ultrarövid távolságról képesek megjelenítésre, az „i” sorozat speciális tollal interaktív felületet képez, míg a „w” készülékek vezetéknélküli kapcsolatot kínálnak.

Az új sorozat öt készüléket tartalmaz, amelyek közül kettő igazán egyedi tulajdonsággal bír: bármilyen felületet képesek interaktívvá varázsolni. Az Epson EB-460i vagy EB-450Wi használata során a tanár a mellékelt interaktív toll segítségével navigálhat, rajzolhat vagy jegyzetelhet a vetített felületen, ami hagyományos fehértábla vagy akár egyszerű fehér falfelület is lehet. A hagyományos interaktív táblás rendszerek szolgáltatásaihoz hasonlóan a változtatások és megjegyzések el is menthetők.

Nagyobb alapterületű osztálytermekben különösen hasznos lehet a beépített 10 wattos hangszóró, amelyhez tanári mikrofon is csatlakoztatható. A készülékek Ethernet csatlakozóval rendelkeznek, valamint opcionálisan vezeték nélküli hálózati modullal is fölszerelhetők, így akár több oktató is használhatja a vetítőt felváltva, WiFi kapcsolaton keresztül.

A sorozat további típusai az Epson EB-460, az Epson EB-440W és az Epson EB-450W. Ezek az ultrarövid vetítési távolságú kivetítők az interaktivitás kivételével ugyanazokat a funkciókat kínálják, mint fejlettebb társaik, így tökéletesek azon osztálytermek számára, ahol már egy meglevő interaktív tábla megvilágításáról kell gondoskodni, ill. ahol jó minőségű vetített képre van szükség becsillanás vagy zavaró árnyékok nélkül. A készülékek egyszerű használhatósága garancia arra, hogy a tanárok az órára koncentrálhatnak az infokommunikációs eszközök helyett.

Az új vetítők színesfény-kibocsátása (fényereje) 2200 - 3000 lumen, típustól függően. Az Epson EB-440Wi, EB-450Wi és 450W felbontása 1280x800 képpont (WXGA), amely ideális a szélesképernyős notebookokkal való használathoz, illetve nagy felbontású videoanyagok lejátszásához.



További jellemzők:

-    Interaktív megoldások (EB-450Wi és EB-460Wi): Egy elektronikus interaktív toll helyettesíti az egeret és nyújt teljes ellenőrzést a kivetítési terület felett.
-    Vetítés USB kábelen: egyszerű USB kábellel csatlakoztatva képes megjeleníteni a PC vagy Mac képét. Nem kell többé bonyolult billentyű-kombinációkat megjegyezni, ill. nehézkes VGA-kábellel bajlódni.
-    Mikrofon bemenet: A vetítőhöz csatlakoztatott mikrofon segítségével az oktató kihasználhatja a beépített 10 wattos hangszórót, miközben a projektor képes elmenteni az elhangzottakat, biztosítva ezzel, hogy minden tanuló hallhassa majd azokat. A hangerő közvetlenül a projektoron, és a távvezérlő segítségével is állítható.
-    Hosszabb lámpa-élettartam: Az Epson E-TORL lámpatechnológiájának köszönhetően a lámpa élettartama energiatakarékos üzemmódban elérheti a 3500 órát.
-    PC-mentes prezentáció: Az USB-kompatibilitás révén JPEG-formátumú képek pendrive-ról való vetítése számítógép nélkül is lehetséges.
-    3LCD technológia: A legkorszerűbb 3-csipes 3LCD technológia alkalmazása élethű képeket és kiváló részletességet garantál, miközben energiatakarékos működése áramfogyasztása alacsony.
 

Kulcsszavak: Epson projektor

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Az Epson bemutatja a hőmentes állófejes tintasugaras nyomtatás legújabb fejlesztését

Az Epson folytatta azt a törekvését, hogy irodai nyomtatócsaládjában hő nélküli tintasugaras technológiát vezessen be, és bemutatta az AM-C400 és AM-C550 MFP-ket, hogy fejlett megoldásokat nyújtson az A4-es piac számára. Ezek az új termékek az Epson meglévő állófejes tintasugaras nyomtatóinak minden energiatakarékossági és termelékenységi előnyét kínálják, de kisebb, A4-es formátumban.

2024. április 10. 13:14

Júniusban ismét NEXT 3D additív gyártás konferencia

2024-ben ismét rendkívül színes szakmai programmal és neves előadókkal tűzdelt nappal várja vendégeit a NEXT 3D konferencia. A 3D nyomtatók és 3D szkennerek bevált hazai alkalmazásaira fókuszáló NEXT 3D idén június 4-én kerül megrendezésre. A jegyek értékesítése április 8-án jelentős elővételi kedvezménnyel indult el, így az érdeklődőknek érdemes már most ellátogatni a next3d.hu-ra és lefoglalni helyüket a nemzetközi additív gyártástechnológiai konferenciasorozat hazai állomására.

2024. április 10. 11:40

Az LG új 4K okosmonitora beépítve kínálja a Netflixet, a Google Calendart és a Twitchet

Különleges kijelző érkezik hamarosan Magyarországra: a már most előrendelhető LG MyView* okosmonitort úgy tervezték meg, hogy elősegítse a produktivitást a munka során, miközben tulajdonképpen egyszerre tölti be egy televízió és egy professzionális munkamonitor funkcióit. Aki most előrendeli az okosmonitort, 20% kedvezményt kap az LG webáruházában.

2024. április 2. 14:56

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09