Hatékonyság-növelő új HP PC-k, notebook-ok, monitorok, netbook

Kovács Attila, 2010. január 25. 18:20

A HP januárban olyan új notebook-okat, asztali számítógépeket és monitorokat mutatott be, amelyeket a vállalati felhasználók igényeinek megfelelően terveztek, segítve őket a hatékonyság növelésében és a környezet terhelésének csökkentésében.

Az új termékek a következők:


- HP Compaq 8100 Elite Desktop sorozat innovatív energiatakarékos technológiája alacsonyabb energia-felhasználást tesz lehetővé;
- a legújabb mobiltechnológiát alkalmazó HP EliteBook 8540 p/w notebook sorozat megfelel a szigorú MIL-STD 810G katonai szabványnak;
- HP Notebook Projection Companion, egy higanymentes LED-es kompakt projektor, amelynek mérete 10x7cm, tömege alig fél kiló; 
- A HP Z sorozatának legújabb tagja, a megfizethető árú HP Z200 munkaállomás;.
- HP Mini 5102, a cég első érintőképernyős netbookja, amelyet elsősorban mobil szakembereknek és diákoknak terveztek.

A HP ma arról is informált: a bemutatott újdonságokat egy sor új termék követi majd az elkövetkezendő hónapokban: a széles termékskálából a vállalatok lecserélhetik régi asztali számítógépeiket, munkaállomásaikat és notebook-jaikat.

A most bejelentett eszközökről röviden adott tájékoztatást a HP.

Környezetbarát irodai PC-k és monitorok

A HP Compaq 8100 Elite sorozat lehetővé teszi, hogy a vállalatok maximalizálják teljesítményüket. A 89%-os hatékonyságú tápegységnek és energiatakarékos technológiának köszönhetően csökkenthető az energia-felhasználás és költség. A sorozat EPEAT Gold és ENERGYSTAR tanúsítvánnyal rendelkezik. A tápegység 80 PLUS Gold osztályba sorolt.  A gép Microsoft operációs rendszerrel működik és IntelCore vagy Core vPro processzorral rendelkezik.  

Tartós notebook-ok 

Az EliteBook portfolió tartós igénybevételnek megfelelő új tagokkal bővült: a magnézium-ötvözet vázat borító alumínium ház teszi hihetetlenül strapabíróvá az új HP EliteBook 8540w, HP Elitebook 8440p és 8540p notebook-okat. A HP EliteBook 8540w 15 colos tükröződésmentes, HD LED monitorral van felszerelve. A 16 GB memóriával rendelkező gép nagy teljesítményt igénylő alkalmazások, újgenerációs grafikai programok futtatására is képes.  Az Intel Core i7 processzoros gép grafikájáról NVDIA megoldás gondoskodik.Minden új HP EliteBook 8540w a HP SkyRoom HD videokonferencia szoftverrel van ellátva, amely élő, valósidejű személyes megbeszéléseket tesz lehetővé. A cég a ProBook b-sorozat két új tagját is bemutatta.  A HP ProBook 6440b és HP ProBook 6540b olyan vállalati ügyfeleknek készült, akik az innovációs és üzleti szempontokat is szem előtt tartó notebook-ot szeretnének.  Az Intel Core processzorral ellátott, 14 és 15,6 hüvelykes HD  LED monitoros   HP ProBook b-sorozat olyan felhasználóknak ajánlott, akiknek erős, megbízható teljesítményre van szükségük.  A két új notebook sorozatot HP Quickweb-bel látták el, amely - a rendszerbetöltési folyamat elkerülésével - másodpercek alatt internet elérhetőséget biztosít.  A  HP QuickLook3 segítségével a felhasználók a notebook bootolása nélkül megnézhetik és szerkeszthetik e-mailjeiket, naptárukat és névjegyzéküket. Az új HP Long Life Battery akár 3 éves élettartamot biztosít (ez kétszer hosszabb az átlagos notebook akkumulátor élettartamánál) is az új HP EliteBook és HP ProBook b-sorozat választható konfigurációs lehetősége. A HP Notebook Projection Companion mérete csupán 9x11 cm és tömeg alig fél kiló.  Akár 152 centiméteres képet is tud vetíteni 2,5 méteres távolságból. A LED fényforrás 10 ezer órás (átlagos használat mellett 5 év) élettartamú.
 
Új HP Z munkaállomás

A  HP új munkaállomása, a HP Z200 munkaállomás-szintű teljesítményt nyújt belépőszintű áron.  Ez a munkaállomás a HP szakemberei szerint Autodesk AutoCAD-et használók és tervezők, illetve Adobe  Photoshop programot használó fotósok számára lehet ideális. A HP Z200 újgenerációs dual-core Intel processzorral vagy négymagos Intel Xeon 3400 processzorral van felszerelve.  A HP Z200 asztali számítógép 89%-os hatékonyságú tápegységgel van ellátva, csökkentve ezáltal az energia-felhasználást és a környezetbe kibocsátott hő mennyiségét.  A HP Z200 ENERGY STAR 5.0 és  EPEAT Gold tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezen felül az áttörő jelentőségű WattSaver-nek köszönhetően a HP Z200 kevesebb, mint egy wattot fogyaszt kikapcsolásnál. A HP Z200 is rugalmas platformot biztosít Windows és Linux operációs rendszerrel és teljeskörű ISV kompetenciával. A munkaállomásra előretelepített HP Performance Advisor megkönnyíti a konfigurálást és frissítést, valamint számos alkalmazást optimalizál. 

Nagy teljesítményű grafikai monitorok

Bemutatták a HP ZR22w és HP ZR24w Performance monitort is, ami 21,5 és 24 hüvelykes képátmérő méretben is kapható. IPS panellel ellátva képesek az sRGB skála 96%-át megjeleníteni.  A HP ZR22w  ENERGY STAR 5.0 tanúsítvánnyal rendelkezik.

A HP Mini 5102 netbook mindössze 1,2 kg tömegű, főleg mobil szakemberek és diákok számára tervezték.  A strapabíró alumínium burkolattal ellátott HP Mini 5102 hagyományos és érintőképernyős változatban, fekete, kék és piros színben kapható. Billentyűzete nagyszerű gépelési élményt nyújt. A 95%-os méretű QWERTY billentyűzet és touchpad a versenytársak kisebb PC-jének billentyűzetéhez hasonlít. A HP Face Recognition for Protect eszköz segítségével könnyen be lehet jelentkezni a Windows-ba és különböző honlapokra: a felhasználónak csak a bele kell néznie a HP Mini 5102 kétmegapixeles webkamerájába. A netbook a legújabb Intel Atom N450 processzorral van felszerelve. A 10,1 hüvelykes LED kijelzője WSVGA és HD felbontásban is kapható.
 

Kulcsszavak: HPQ notebook monitor PC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50