Új biztonsági megoldások a HP-tól: a nyomtatóktól a számítási felhőig

forrás Prim Online, 2010. január 28. 10:00

A HP bemutatta új biztonsági portfólióját, melynek a hagyományos nagyvállalati megoldások mellett kiemelt területe a cloud computing is.

 A Hewlett-Packard termékei és szolgáltatásai között évek óta kiemelten szerepelnek a biztonsággal kapcsolatos megoldások. A folyamatosan fejlődő IT világ azonban új lehetőségek bemutatását tette lehetővé és szükségessé. A mérnökök célja az volt, hogy ezek a legkönnyebben illeszthetők legyenek a már most is működő rendszerekbe. A HP Secure Advantage portfólió új szolgáltatásokkal és megoldásokkal történő kiegészítése lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az informatikai infrastruktúra kulcsterületein - az adatközpontoktól kezdve a munkaállomásokon és a nyomtatókon át, egészen a számítási felhőig - átfogó biztonsági stratégiát valósíthassanak meg.
Az auditoroknak, hatóságoknak való állandó „megfelelési kényszerben” élő nagyvállalati informatikai üzemeltetők életét könnyítheti meg a HP Business Service Automation (BSA) Essentials Network nevű szolgáltatás. Ez amellett, hogy a HP szerver, munkaállomás és hálózat felügyeleti eszközeihez biztosít automatikus és naprakész biztonsági riportolási lehetőségeket, hozzáférést biztosít egy közösségi szolgáltatáshoz is. Megnyílik az a tudásbázis az ügyfelek részére, melyet eddig csak a HP tanácsadói és mérnökei használhattak. Ezen a területen apró, de érdekes újdonság, hogy a HP Client Automation Center, mely a kliensgépek távoli menedzsmentjére használható, megkapta a Security Content Automation Protocol (SCAP) tanúsítványt. Ezt az USA technikai szabványosító intézete, a National Institute of Standards and Technology (NIST) dolgozta ki, és célja, hogy egységes formában lehessen lekérdezni egy munkaállomás biztonsági állapotát.

A végfelhasználókat kiszolgáló termékek köre egy titkosítást és biztonságos nyomtatást, valamint szkennelést könnyen lehetővé tevő központi megoldással bővült. A HP Enterprise Secure Key Managerrel a kriptográfiai kulcsok generálása, kiosztása, kezelése, visszavonása és visszaállítása egyszerűen elvégezhető. A magyar nagyvállalatoknál a belső adatrejtés még nem terjedt el, hiszen például egy volt munkatárs kódolt adataihoz a kulcsok nélkül nem lehet hozzáférni, a kulcsok letétbe helyezése viszont jelentős kockázatot jelenthet célmegoldás hiányában.

A nyomtatók mindenféle kontroll nélküli használata is gyakori probléma. A HP Access Control Printing Solution Suite lehetővé teszi, hogy – akár felhasználói szintre lebontva – meg lehessen határozni, hogy ki, mit, honnan, hova nyomtathat, mindezt együttműködve a felhasználói adatbázisokkal. A HP magyarországi államigazgatási ügyfeleinek talán az lehet a legfontosabb újdonság, hogy a minősített információk kinyomtatása jobban ellenőrizhető ezután. Ugyanez igaz az információk bevitelére is, hiszen a HP Scanjet Enterprise 7000n Document Management Workstation Series képes egyből titkosított PDF állományokba szkennelni az iratokat, majd nyom nélkül kitörölni a képet saját memóriájából. Így a jogosult felhasználókon kívül garantáltan nem férhet senki a féltve őrzött adatokhoz.

Végül két olyan új szolgáltatást is bejelentett a világcég, melyeket sokévnyi kutatás előzött meg. A HP Application Security Center of Excellence (CoE) Services keretében a szakértők a biztonságos alkalmazások fejlesztését támogatják a tervezéstől a tesztelésig. A HP Cloud Computing Security Assessment igénybevevőinek pedig segítenek felmérni, hogy az ügyfelek által harmadik féltől igénybe vett felhő-alapú szolgáltatások vajon tényleg annyira biztonságosak-e, mint ahogy azt a szolgáltató állítja.

A HP integrált biztonsági megoldás-portfóliójáról további információk a www.hp.com/go/security oldalon érhetők el.
 

Kulcsszavak: HPQ security IT-szolg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09