Elindult az innovatív tanárok közösségi portálja

forrás Prim Online, 2010. február 7. 10:25

Az Innovatív Tanárok Közössége (Innovative Teachers Network) a Microsoft Társ a Tanulásban (Partners in Learning) programjának egy nemzetközi kezdeményezése, amely mintegy 60 országban működik, és a világ egyik legnagyobb, tanárokat tömörítő közösségi hálózata, jelenleg másfél millió innovatív tanárral. Napjainkban indult útjára a tanári közösségi hálózat magyarországi ága, az itn.hu, melyet Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország oktatási programjának vezetője mutat be.

Innovatív Tanárok Közössége - már önmaga is innovatív

Az Innovatív Tanárok Közösségi portálja már önmagában is újdonság, mivel ez az első olyan  hazai közösségi oldal, amely középpontjába általánosan és platform- vagy eszközfüggetlenül helyezi az infokommunikációs technológiával (IKT) támogatott tanulást-tanítást, és amelyhez bármely pedagógus vagy a téma iránt érdeklődő csatlakozhat.

A bejelentkezéshez mindössze egy Windows Live ID azonosítóval kell rendelkezni, - ha nincs, célszerű egy ilyen fiókot nyitni -, amivel egyébként a Microsoft különböző szolgáltatásait is lehet használni, mint például az MSN, a Hotmail, az Office Live, az Xbox LIVE és számos más szolgáltatást.

Középpontban az IKT alapú oktatás

A közösségnek olyan pedagógusok a tagjai, akik felismerik az IKT tanulást-tanítást segítő szerepét és innovatív módon használják is azt munkájukban, a mindennapi oktatás során.

Az itn.hu portállal az a célunk, hogy egy olyan közösségi, virtuális teret biztosítsunk a pedagógusok számukra, ahol beszélgethetnek, ahol feladatokat, jó ötleteket oszthatnak meg egymással és ahol jó példákat, ötleteket találnak.

Statikus és interaktív információmegosztás

A portál egy organikusan épülő közösségi tér, amely egy statikus és egy interaktív részből áll.

A statikus részeken ötleteket, tématerveket, videókat, publikációkat találhatnak a tanárok. Ha például valaki innovatív biológia órát szeretne tartani, és kellene neki valami klassz ötlet hozzá, akkor fölmegy az itn.hu-ra és megnézi, hogy biológiával kapcsolatban milyen IKTs ötletek vannak... biztosan fog valamilyen hasznosítható tippet találni magának.

Ide tartoznak még a Hírek, Események. Vannak szerkesztőségi hírek, amikor a közösség számára fontos, mindenkit érintő információkat közlünk, például, hogy mikor lesz a jövő évi Innovatív Tanárok Fóruma.

Ami azonban hasonlóan fontos, hogy vannak közösségi hírek is. A közösségi híreket a közösség tagjai szerkesztik: ha valaki úgy gondolja, hogy olyan híre van ami a többi tanárnak is fontos lehet, akkor azt itt közzéteheti. Így egy nagyon élő, közösségi híroldal is lesz az itn.hu-ból.

A Linkgyűjteményben, érdekes és hasznos linkek találhatók, a gyűjteményt ki-ki maga is gyarapíthatja.

Projekttér saját alportállal

A legizgalmasabb talán mégis a Projekttér, ahol különböző projektek informatikai támogatását biztosítjuk a tanárok számára. Ha valaki kitalálja például, hogy szeretné az osztályával Magyarország vizeit felmérni, akkor meghirdet egy 'Magyarország vizei" projektet és meghív rá egy Rába-menti iskolát, egy Tisza-menti iskolát és létrehoz az itn.hu-n egy olyan közösségi teret (projekttér), ahová föl lehet pakolni a mérési jegyzőkönyveket, a fotókat, esetleg videókat, és ahol van fórum is.

A projektvezető tanár ily módon minden informatikai támogatást megkap ahhoz, hogy a projektje minél hatékonyabban működjön.

Kedvezményprogram - zsebbe vágó előnyök innovatív tanároknak

Szeretnénk, ha a pedagógusok egyéb előnyét is élveznék annak, hogy az Innovatív Tanárok Közösségének tagjai. Kedvezményprogramunkba hónapról hónapra több szolgáltató partner jelentkezését várjuk, amelyek az innovatív tanárok számára kézzelfogható kedvezményeket nyújtanak az általuk kínált termékeikből, szolgáltatásaikból.

A tanároknak semmi más feladatuk nincs, mint hogy felmennek az itn.hu ra, ott igénylik az Innovatív Tanári Kártyát maguknak. Ez a kártya fogja, a pedagógusi kártyával együtt, feljogosítani őket arra, hogy igénybe vegyék a különböző kedvezményeket.
Miért érdemes csatlakozni?

Dióhéjban még egyszer nézzük meg, hogy miért is érdemes az Innovatív Tanárok Közösségéhez csatlakozni:

  • Óraterveket, ötleteket, hasznos linkeket találhatunk és/vagy oszthatunk meg másokkal
  • Saját projekttereket hozhatunk létre illetve más projektekhez csatlakozhatunk
  • Hasonló gondolkodású kollégákkal oszthatjuk meg gondolatainkat, ötleteinket, és ezáltal eredményesebbé tehetjük saját oktatói munkánkat
  • Élvezhetjük az Innovatív Tanárkártya kézzelfogható előnyeit

Forrás: Interaktív Oktatástechnika Portál

Kulcsszavak: oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50