Három új Full HD 3MOS kamera a Panasonictól

Kiss Ádám Zoltán, 2010. február 11. 21:10

A Full HD 1920x1080, 50 kép/mp progresszív felvételi képességgel bíró Panasonic HDC-HS700, HDC-TM700 és HDC-SD700 az újonnan kifejlesztett, nagy érzékenységű 3MOS-rendszer előnyeit élvezi.

A HS700 / TM700 / SD700 videokamerák ugyanis egyesítik az 1080/50p felbontású felvételeket a továbbfejlesztett 3MOS érzékelő rendszerrel, így élénk színű képeket biztosítanak világos és sötét helyszíneken egyaránt. A nagy érzékenységű 3MOS-rendszer a kiváló színreprodukció mellett magas effektív mozgókép képpontszámot biztosít összesen 7.590.000 képponttal (2.530.000 képpont x 3). A 3MOS-rendszernek köszönhetően a videokamera egyaránt alkalmas 14,2 megapixeles fotók készítésére (Állókép módban), valamint 13,3 megapixeles állóképek kivágására a mozgóképekből.
Az új technológia révén a magas pixelszám ellenére is növelhető az érzékenység, és felére csökkenthető a képzaj, így a kamera gyenge fényviszonyok mellett is világos és éles felvételeket készít. A hibrid típusú HS700 a felvételeket 240 GB-os merevlemezre és SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyára rögzíti, az ikermemóriás TM700 pedig beépített 32 GB-os memórián ill. SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyán tárolja a felvételeket. Az SD-memóriakártyás SD700 modell igen ellenálló a külső hatásokkal szemben, hiszen nincs beépített meghajtó egysége, valamint kompakt méretének köszönhetően mindennapi használatra alkalmas.

Az új, nagy átmérőjű F1.5 induló fényerejű Leica objektív kiemelkedő képminőséget biztosít. A Crystal Engine Pro képfeldolgozási elektronika részét képező Intelligens Képfelbontási Technológia segítségével továbbfejlesztették a 12-szeres optikai zoomot, így ezekbe a készülékekbe már az új, még részletesebb képeket biztosító 18-szoros Intelligens Zoom került. A korábbi modellekben rendkívül népszerű iA (Intelligens Automata) módot az új kamerákban is megtaláljuk, a rendszer részét képező POWER O.I.S. a korábban alkalmazott képstabilizációs megoldásoknál ötször hatékonyabban semlegesíti az egyébként nehezen kiküszöbölhető, alacsony frekvenciájú vibrációból származó elmosódást. A képstabilizátor Aktív módja pedig azt a célt szolgálja, hogy a felhasználó menet közben is, minden körülmények között, tiszta és éles videókat készíthessen akár nagylátószögű állásban, akár a zoom használata mellett. Emellett az új modellek, a LUMIX fényképezőgépeknél igen közkedvelt, Arcfelismerés (Face Recognition) funkciót is tartalmazzák. Ennek segítségével a készülék felismeri a már elmentett arcokat és a fókuszbeállítást valamint az expozíciót automatikusan úgy optimalizálja, hogy az adott személyről szép felvétel készülhessen, a beállítást pedig mindaddig megtartja, míg a személy az LCD-kijelzőn látható kép keretein belül mozog. Ez a funkció különösen hasznos például, ha egy társaival játszó kisgyereket szeretnénk megörökíteni úgy, hogy az élesség mindvégig az általunk kiválasztott gyereken legyen, és a kép fényessége is hozzá legyen igazítva.

Haladó fotósok számára, akik nemcsak az automatikus beállításokkal szeretnének dolgozni, a kamera manuálisan állítható szabályozógyűrűt is kínál, mely a zoom, a fókusz, a rekesz, a zársebesség és a fehéregyensúly kényelmes beállítását teszi lehetővé, miközben az EVF (elektronikus kereső) és mikrofonbemenet még sokrétűbb felhasználási lehetőséget biztosítanak.
 

Kulcsszavak: Panasonic kamkorder

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50