Tovább változik az SAP felsővezetése

forrás Prim Online, 2010. február 12. 16:02

Az SAP AG bejelentette, hogy az SAP Felügyelő Bizottsága további döntéseket hozott a szoftvercég felsővezetőivel kapcsolatban.

Így Gerhard Oswaldot nevezték ki működtetési igazgatónak (COO). Ő Erwin Gunstot követi e tisztségben, aki egészségügyi okok miatt távozott a cégtől. Oswald emellett megtartja a Végrehajtó Tanácsban betöltött szerepét, egyben meghosszabbították szerződését a testületben 2011. december 31-ig. Oswald több mint 30 éve dolgozik az SAP-nál, ezalatt számos területen -mint a támogatás, a tanácsadás, az oktatás, az egyedi fejlesztés, a minőségbiztosítás- töltött be vezető szerepet.

A Felügyelő Bizottság elfogadta John Schwarz, az SAP Business Objects, ökoszisztéma és vállalati fejlesztésért felelős ügyvezető testületi tag lemondását. John Schwarz korábban az SAP által felvásárolt Business Objects vezérigazgatója volt.

Ezzel párhuzamosan Peter Lorenz-et corporate officer pozícióba nevezték ki. Lorenz továbbra is Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatónak tartozik beszámolási kötelezettséggel, és ő felel az SAP kis-és középvállalati portfóliójáért, az SAP Business ByDesign, SAP Business One és SAP Business All-in-One termékekért.

„Az SAP Végrehajtó Tanácsának új összetétele a társ-vezérigazgatói modell támogatását fogja szolgálni. Sajnáljuk, hogy John Schwarz távozik a cégtől. Az ő szerepe elengedhetetlen volt, hogy a Business Objects-et rekord idő alatt, sikeresen tudtuk integrálni az SAP-ba. Köszönjük John támogatását és elszántságát az SAP irányába, egyben sok sikert kívánunk neki a jövőbeli kihívásokhoz.” –mondta Hasso Plattner, az SAP Felügyelő Bizottságának elnöke.
 

Kulcsszavak: SAP +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05