Rendszer a káoszban: Új Novell fájlkezelő programcsomag

forrás Prim Online, 2010. február 14. 11:05

A Novell File Management Suite segítségével még a nem megfelelően strukturált fájlrendszerek is jól kezelhetővé válnak, biztosítható a megfelelőség (compliance) és csökkenthető a tárhely igény, valamint a tárolás költsége.

Az elektronikusan tárolt adatok exponenciális növekedésével a vállalatok és intézmények olyan megoldásokat keresnek, amelyekkel áttekinthetőbb képet kaphatnak adataikról, hatékony és költségkímélő tárolási infrastruktúrát tervezhetnek és telepíthetnek, és könnyebben teljesíthetik a megfelelőségi követelményeket. Ennek a növekvő igénynek tesz eleget a Novell most bejelentett Novell File Management Suite, amelynek segítségével intelligens módon, személyazonosságra épülő házirendekkel kezelhetők a fájlok és kiaknázhatók a bennük rejlő értékes információk. A több platformon működő Novell File Management Suite képes a meglévő tárolásfelügyeleti megoldások fejlesztésére, illetve szinte bármilyen fájlrendszeren biztosítja a keresést és adatkezelést – nem csak a blokkok és kötetek, hanem már a fájlok szintjén.

A Novell 5 pontban összegyűjtötte, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy valóban hatékony fájltároló megoldást alakítsunk ki:

Üzleti célok alapján határozzuk meg a tárolt fájlok felügyeletét
A Novell az üzleti célok alapján felügyeli a tárolt fájlokat, így az informatikai osztály a felesleges, vagy csekély értéket teremtő feladatokat automatizálhatja a szervezet üzleti szabályaira épülő házirendek alapján. A törvényi szabályozások teljesítéséhez és az adatbiztonsághoz kapcsolódó tárolási kihívások így jóval hatékonyabban oldhatók meg.

Hasznosítsunk újra és oldjuk meg kevesebből
A Novellnek köszönhetően kevesebb tárkapacitást kell vásárolni ahhoz, hogy lépést tarthasson a növekvő adatmennyiséggel. Az „elavult” fájlokat testre szabható eljárásokkal automatikusan áthelyezhetők az elsődleges tárolási megoldásról (ami általában igen költséges) egy olcsóbb másodlagosra. A meglévő hardver pedig másodlagos tárolóhelyként hasznosítható újra.

Automatizálással takarítsunk meg költséget és munkaórát
Az adatmennyiséggel együtt az adattárolás felügyeletének költsége is folyamatosan nő és jelentős összeget emészthet fel. A Novell megoldásával azonban automatizálhatók a különböző feladatok, például a kvóták felügyelete vagy a felhasználói tárolóhelyek üzembe helyezése és megszüntetése. Ezzel az informatikai erőforrások – legyen az pénz vagy munkaóra – fontosabb stratégiai projektekre irányíthatók át.

Relevancia alapján tároljuk az adatokat
Egyes megoldások méret alapján blokkokba szervezik az adatokat. A Novell ehelyett azt javasolja, hogy a legfontosabb felhasználók és csoportok felügyeletét relevanciájuk alapján építsük fel, amit az üzleti szempontból képviselt érték alapján határozzunk meg. A többi fájl pedig átirányítható a másodlagos tárolóhelyre és felügyeleti helyre.

A tudás hatalom: tegyük áttekinthetővé a fájlokat
Novell gyors, skálázható jelentéskészítési lehetőségei a hálózaton tárolt milliónyi fájl kivételes átláthatóságát biztosítják. Az innen származó információk alapján hatékony tárolási infrastruktúrát tervezhet és építhet ki.

A Novell File Management Suite három terméket tartalmaz:

Novell Storage Manager. Az adatok teljes életciklusára kiterjedően automatizálja a felhasználói és a tárolásfelügyeleti feladatokat, pl. a felhasználói-, vagy csoporttárterületek létrehozását, mozgatását, méretének változatását, megszüntetését.
Novell Dynamic File Services. Testre szabható házirendek, tipikusan az adatok fontossága alapján úgy mozgatja a fájlokat és a mappákat a különböző sebességű és rendelkezésre állású tárolóeszközök között, hogy közben a felhasználók változatlan módon érhetik el dokumentumaikat.
Novell File Reporter. A fájlrendszerek leltározásával felméri a káoszt, és több tervet is készít a hatékony, személyazonosság-alapú házirendekre épülő fájltárolási rendszerre.

Elérhetőség és árak
A Novell File Management Suite már elérhető, programcsomag listaára 35 euró felhasználónként, és a következő termékeket tartalmazza: Novell Storage Manager, Novell Dynamic File Services és Novell File Reporter. A Novell Storage Manager és a Novell File Reporter termékek külön is megvásárolhatók, mindkét termék ára 14 euró felhasználónként. A fenti árak tartalmazzák a licenc és a karbantartás költségét is. Bővebb információ a Novell File Management Suite megoldáscsomagról a http://www.novell.com/nfms weboldalon található.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09