Otthoni médiavezérlés: Ericsson IPTV Remote készülék Barcelonában

Kovács Attila, 2010. február 19. 16:33

A héten nyilvánosan bemutatkozott, a GSM World Congress 2010 nemzetközi rendezvényen a tévé és egyéb médiaeszközök otthoni vezérlésére az Ericsson által kifejlesztett, IPTV Remote nevű új készülék.

A gyártó szerint ez az eszköz jelenleg az egyetlen, amely az internetes videó, a televízió (élő és igény szerinti egyaránt), a számítógép és a mobiltelefon otthoni vezérlését is egyaránt szolgálja. A távirányító rendelkezik egy második képernyővel is, hogy lehetőség legyen a tartalom előzetes megtekintésére, műsorújságok és az internet böngészésére, valamint barátokkal, családtagokkal folytatott csevegésre anélkül, hogy a TV-képernyőn a figyelmet elterelő másik ablak jelenne meg.

Az Ericsson az IPTV Remote-tal kezdetben a televíziós szolgáltatásokra összpontosít, később állítólag olyan alkalmazások hozzáadása is lehetséges lesz, mint például a fejlett videokommunikáció, távoli egészségügyi ellátás és otthon felügyelete. Az IPTV Remote az Ericsson IPTV megoldásának része, és azt a fogyasztó IPTV szolgáltatója biztosítja előfizetői számára. A készülék a WiFi technológiával ellátott otthonokban hordozható TV-készülékként is használható. A prototípus bemutatására és az interaktív készülék bemutatójára a GSMA Mobil Világkongresszus keretében, az Ericsson kiállítási területén került sor. Az IPTV az előrejelzések szerint az elkövetkező öt év során, globális szinten a jelenlegi 40 millió előfizetésről körülbelül 120 millióra nő. Az Ericsson információja szerint a svéd cég világszerte eddig több mint 250 IPTV szerződést írt alá, amelyek teljes körű megoldások szállítására, integrációs projektekre és infrastruktúra szállítására vonatkoznak.

Kulcsszavak: Ericsson IPTV

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50