EA: Nincs szükség új generációs konzolokra

Genda Csongor Zoltán, 2010. február 28. 11:24

Az Electronic Arts (EA) szerint nem kell óriási összegeket áldozniuk a gyártóknak az új generációs játékgépek kifejlesztésére, mivel a létező készülékek is kielégítik a felhasználók és az ipar által támasztott igényeket.

Eric Brown, az EA pénzügyi igazgatója a Goldman Sachs befektetési bank által szervezett konferencián arról beszélt, hogy a jelenleg forgalomban lévő konzolok közül kettő tökéletesen megfelel technológiai szempontból, ugyanis azok alkalmasak a 60 frame-es lejátszásra Full HD felbontás mellett. Brown szerint hiába áldoznának az elektronikai vállalatok milliárdokat egy új gép kifejlesztésére, a végtermék nem tudna sokkal többet nyújtani a jelenlegi modelleknél, a minimális pluszképesség pedig nem tenné indokolttá a fogyasztók számára a váltást. Az új generációs és az aktuális konzolok között tehát nem volna olyan látványos különbség, mint az előző modellek és a jelenleg forgalomban lévők között.
Igaz, hogy az utóbbi időkben számtalanszor felröppent a hír, miszerint már készül a PS4, a Sony képviselői azonban nem erősítették meg a szaksajtóban megjelent találgatásokat.
 

Kulcsszavak: játék ElectronicArts

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50