Stagnáló it-piacon bevételnövekedésre számít a Novell

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 11. 09:09

Az idén magyarországi bevételeinek 5-10 százalékos növekedésére számít a szoftvereket fogalmazó Novell, jóllehet a cég várakozásai szerint a magyar informatikai, információtechnológiai (it) piac csak kis mértékben, alig néhány százalékkal bővül.

Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, a társaság a 2009-es, tavaly október végén záruló pénzügyi évet stratégiájának köszönhetően jó eredményekkel zárta, az előző pénzügyi évhez képest 7,25 százalékos árbevétel-növekedést ért el dollárban számolva, és stabilan tartja pozícióit. Egyebek között a vállalat 37 százalékos, évek óta stabilan növekvő részesedéssel piacvezető a magyar IAM - Identity and Access Management, személyazonosság- és hozzáféréskezelési biztonsági megoldások piacán. Ez a terület a piackutatással foglalkozó IDC Magyarország legfrissebb felmérése szerint rendkívül dinamikusan fejlődik: évente átlagosan több mint 26 százalékkal bővül a következő 5 évben, jóval meghaladva a magyar és a nemzetközi informatikai piac átlagos növekedését is. A hazai IAM piac 2008-ban 3,8 millió dollárt tett ki.

 Az ügyvezető elmondta, az elmúlt pénzügyi évben több sikeres projektet zártak le a magyarországi nagyvállalatoknál, az új licencértékesítésből származó bevételeik jelentős mértékben növekedtek: a Linuxé például 60 százalékkal, az it-biztonsági szoftvereké 21 százalékkal, a rendszerfelügyeletieké pedig 22 százalékkal. A cégvezető elmondta, az idén elsősorban a meglévő és új ügyfelek kiszolgálására koncentrálnak, s folyamatosan bővítik partnerhálózatukat.

 Az MTI kérdésére kifejtette, bízik benne, hogy a következő kormány is kiemelt területként kezeli az informatikát a gazdaságban, hiszen alkalmazásával jelentősen növelhető a hatékonyság. Hozzátette, az eddig elhangzott nyilatkozatok alapján bíztatónak látja a következő kormány hozzáállását az it-piachoz.
 

Kulcsszavak: Novell Novell-hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09