Jótékony kezdőlap: adományozás pénz nélkül

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 12. 09:10

Online nyereményjátékkal egybekötve indította el 2010. március 11-én a Világfejlesztési Alapítvány adományozási internetes felületét, a keresve.hu weblapot. A hazai adományozási kultúra fejlesztéséért létrehozott internetes oldal keresőszolgáltatását a Google biztosítja.

"Jótékony kezdőlap"-ot hozott létre és indított útjára 2010. március 11-én online nyereményjáték keretében a hazai adományozási kultúra fejlesztéséért dolgozó Világfejlesztési Alapítvány. A http://www.keresve.hu internetes oldalon a látogatók úgy támogathatják a civil szervezeteket, hogy az nem kerül pénzükbe. Az alapítvány a kezdőlap használatából befolyó reklámbevételeket  saját forrásaival kiegészítve osztja szét a regisztrált non-profit szervezetek között. A jótékonysághoz csupán minél több adományozónak minél többször kell használnia az oldalt, ezzel növelve a szétosztható támogatások nagyságát és a kiválasztott szervezetek részesedését is.

A felhasználók adminisztráció és regisztráció nélkül vehetik igénybe az oldal szolgáltatásait, kiválaszthatják a támogatni kívánt alapítványokat, vagy akár a véletlenszerűen megjelenített szervezetek számára is adakozhatnak. A weblap használatát automatikusan a kiválasztott civil szervezetre való szavazásként rögzíti a rendszer, ami alapján éves szinten jelentős támogatáshoz juthatnak a regisztrált alapítványok. A felhasználók az SZJA 1%-os felajánlásához hasonlóan, de annál sokkal egyszerűbben adományozhatnak nap, mint nap. A non-profit linkgyűjteményből elérhető az összes regisztrált szervezet weblapja, így megismerhető a civilek tevékenysége. A látogatók a civil szervezetek információit közösségi oldalakra beküldve mutathatják meg ismerőseiknek, mely alapítványokkal szimpatizálnak; ezzel újabb támogatókat szerezhetnek a fontos ügyeknek.
 

Kulcsszavak: adomány onlineszolg Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05