Minimalista külső HDD: Samsung Story

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 20. 19:12

Egyszerű, minimalista designba épített külső merevlemez 1, másfél és 2 TB tárolókapacitással. A továbbfejlesztett adatvédelemmel biztonságosan őrzi a rá bízott, értékes adatokat, telepítése gyors, használata egyszerű és környezetbarát.

A Samsung Story 3,5”-os külső merevlemeze pont azoknak jó, akik már nem férnek el a gépükben a tengernyi adattól és a lakás is kicsi már a sok DVD lemeznek. A Story-t csak csatlakoztatjuk az USB porthoz és már használhatjuk is. Természetesen aki türelmetlen, annak az eSata csatlakozós változatot találták ki. A kimásolt adatok biztos fontosak is, hiszen ezért másoltuk ki őket. A Story Station vigyáz is rájuk, a Samsung Auto Backup és a Samsung SafetyKey funkciókkal. Azokat a fájlokat, amelyeket nem szeretnénk, ha mások is megnyithatnának, másoljuk a SecretZone által titkosított virtuális meghajtóra. A Samsung külső merevelemez a biztonságon felül energiatakarékos is. Öt perc tétlen várakozást követően automatikusan készenléti üzemmódba kapcsol.
 
 A Samsung érezhetően nem szeretne feltűnősködni a Story-val, a készülék minimális design elemeket tartalmaz, ennek ellenére a szürke festés és a skarlát színű kábelkimenetek vonzzák a tekintetet, a szálcsiszolt alumínium ház a ventilátorral együtt megóvják a merevlemezt a felmelegedéstől, egyenletes, kellemes hőmérsékletet biztosítanak számára. A klasszikus egyszerűséggel megalkotott forgatógomb a nagymamánk korabeli asztali rádiók ki-be kapcsolóját idézi, megjelenésében és funkciójában egyaránt. Az alatta levő kis LED jelzi, hogy a Story éppen bekapcsolt állapotban van-e. A Samsung Story Station USB 2.0-ás kivitelben 1 és másfél terás, eSata csatlakozóval ellátott modellek pedig 1 és 2 TB tárolóhellyel kaphatók.

Kulcsszavak: Samsung winchester

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Doom-klón és új játékok jelentek meg a HomeLAB-3-asra

A Neumann Társaság HCC szakosztályának pályázatán a több mint negyven évvel ezelőtt megjelent, házilag összeszerelhető magyar Homelab-3 hobbikomputerre készültek jóval későbbi vagy világszerte elterjedtebb számítógépekről ismert játékok, így például a Doom vagy a Wizard of Wor klónjai. A programozás fejlődését szemlélteti, hogy lelkes kóderek több generációval újabb platformok játékait tudták sikeresen adaptálni az ősgépre, csúcsra járatva annak képességeit.

2024. április 16. 16:36

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09