Teljesen új moduláris védelmi rendszer: VIPRE 4.0

forrás Prim Online, 2010. március 22. 12:50

A Sunbelt Software kiadta a VIPRE Antivirus és a CounterSpy kémprogram-eltávolító legújabb, 4.0 verzióját: tűzfalat, web- és reklámszűrést és adathalászat elleni védelmet is kínál a Premium változat.

Az amerikai Sunbelt Software bemutatta VIPRE nevű végpontvédelmi technológiai megoldásának legújabb, 4.0 verzióját, amely alapja a VIPRE Antivirus és a CounterSpy kémprogram eltávolító legújabb változatainak. A VIPRE Antivirus 4.0 azoknak kínál optimális megoldást, akik már rendelkeznek tűzfallal, míg a VIPRE Antivirus Premium az integrált kétirányú tűzfallal és a fejlett behatolás-megelőző rendszereivel teljes körű védelmet kínál a modern kártevők és hálózati támadások, valamint az adathalászat ellen. A vállalatok számára kínált Enterprise változatok egy teljesen új menedzsment felülettel és könnyű távtelepítési lehetőséggel segíti a nagyobb szervezetek hálózatainak védelmét.

Újdonságok

VIPRE Antivirus 4.0 – a VIPRE 3.1 Antivirus + Antispyware teljesítményét a neves, gyártófüggetlen víruslabor, a Virus Bulletin is elismerte, hiszen a VIPRE 2009-ben először vett részt a VB 100-as tesztjén, és elnyerte a független víruslabor VB100 minősítését. A tesztet a Virus Bulletin Windows 7 operációs rendszer alatt végezte, s a Sunbelt Software terméke a teszt során valamennyi „vadon élő” vírust felismert, ugyanakkor egyetlen hamis riasztást sem adott a fertőzésmentes jó tesztállományokról, így kapta meg a VB100, vagy régebbi nevén Virus Bulletin 100% díjat. A VIPRE legújabb kiadása 64-bites rootkit-eltávolító megoldással bővült, illetve a víruskeresés immár a Mozilla Firefox-ban is lehetővé válik. A VIPRE vírusirtó számos, más vírusvédelmekben nem elérhető technológiával védi a számítógépet a legkülönfélébb károkozóktól és támadásoktól. A napi 30-60.000 új károkozóval bővülő adatbázishoz a SteadyStream óránként tölti le a frissítéseket, amelyek segítségével a Cobra és GenScan heurisztikus keresők villámgyorsan azonosítják az ismert károkozókat. Az ismeretlen kártevők ellen a fejlett virtualizációs viselkedés-elemző rendszer, az MX-V nyújt védelmet, ami az ismeretlen károkozókat a memória egy biztonságosan elkülönített részén elemzi és gyanús viselkedésük alapján felismeri.
Az operációs rendszer legmélyebb rétegeibe beférkőző rootkitek felderítésére és eltávolítására a FirstScan technológia szolgál, ami még a Windows betöltődése előtt távolítja el a kártevőket. A VIPRE a levelezésben eltávolítja a káros csatolmányokat, a kártevőkre mutató linkeket és a nagy anyagi károkért felelős adathalász leveleket. Beépülő moduljaival minden Outlook, Outlook Express, Windows Mail, Live Mail és Thunderbird levelezést átvizsgál, valamint bármilyen más levelezőkliens POP3/SMTP kapcsolatait is ellenőrzi.

A VIPRE Antivirus Premium 4.0 főablaka


VIPRE Antivirus Premium 4.0 – a VIPRE Premium változata azoknak kínál optimális megoldást, akik még nem rendelkeznek kipróbált és bevált személyi tűzfallal, hiszen a Premium kiadás a Sunbelt Kerio technológián alapuló tűzfalát, illetve a legmodernebb behatolás-megelőző megoldásokat építette be a VIPRE Premium kiadásba. A kétirányú tűzfal egyedülálló web- és reklámszűréssel alkalmazásonként és portonként is működik, vagyis a tűzfal kijövő és bemenő irányba is szűri a kéretlen hálózati forgalmat. A rendszeresen frissített reklámszűrő eltávolítja a honlapokról a nagyméretű és zavaró reklámokat, ezzel lényegesen gyorsabb internetezést és alacsonyabb havi számlát biztosíthat a netbookot vagy mobil/forgalomdíjas internetet használók számára. A számos más gyártó és biztonsági hivatal által is használt Sunbelt ThreatTrack naprakész információkkal látja el a tűzfalat a vírusokat és kártevőket terjesztő honlapok címeiről, amelyekhez a VIPRE Antivirus Premium automatikusan blokkolja a hozzáférést. A tűzfal védelmét nem csak az URL szűrő és reklámszűrő, de két vezető technológiát képviselő behatolás-megelőző és IDS rendszer is növeli. A de facto szabványnak számító Snort IDS szabályok segítségével a tűzfal azonosítja és blokkolja a hálózati támadásokat, míg az egyedülálló Host Intrusion Prevention System (HIPS) a futó folyamatok állandó figyelésével állítja meg a kódinjektálással járó támadásokat.

A Sunbelt továbbra is fenntartja a vírusirtók között egyedülálló, valódi korlátlan licenc kínálatát az összes családi számítógép egyetlen licenccel való védelmére. A felhasználók kevesebb mint két licenc áráért megvásárolhatják a VIPRE családi licenceket, amely birtokában a VIPRE-t később bármilyen új családi számítógépre (és virtuális gépre is) feltelepíthetik.
 
VIPRE Enterprise és Enterprise Premium 4.0 - A kizárólag antispyware feladatokra korlátozódó, más vírusvédelmek kiegészítésére alkalmas CounterSpy Enterprise mellett a Sunbelt két vállalati VIPRE kiadást is kínál. A VIPRE Enterprise költséghatékony vírus- és kémprogram-védelmet biztosít, míg a VIPRE Enterprise Premium tűzfala és behatolás-megelőző rendszerei kompromisszumoktól mentes, többrétegű védelmet biztosítanak. Az egyéni felhasználóknak szánt VIPRE technológiájára alapozva a VIPRE Enterprise központilag felügyelt, a kliens gépeken észrevétlenül működő megoldást kínál bármekkora méretű vállalati hálózat számára. A VIPRE Enterprise Premium új védelmi rétegeinek köszönhetően külső, hardveres eszköz nélkül lehet honlapokat, káros linkeket, adathalász oldalakat és reklámokat kitiltani, illetve külső támadásokat megakadályozni a teljes vállalati hálózatban. A végpontvédelmi ágensek kezelőfelülete tetszőlegesen korlátozható, vagy a felhasználó elől teljesen elrejthető. A VIPRE automatikusan, előre beállított szempontok szerint működik: a felhasználónak semmilyen döntést nem kell hoznia, nem zavarják felugró ablakok. A karanténba zárt károkozók, az egyes beállítások és a védelem állapotáról készülő jelentések mind a központi rendszergazdai kezelőfelületen érhetők el. A VIPRE Enterprise ütemezett víruskeresései a háttérben gyorsan átnézik a számítógépet, akár minden nap, észrevétlenül. A program telepítése több ezer számítógépre sem jelent problémát: a hatékony távtelepítéssel pár kattintással minden számítógépre feltelepül a védelmi ágens. A vírusirtóhoz minden beállítást előre tartalmazó telepítő csomagok is készíthetők, valamint a VIPRE Enterprise automatikus távtelepítést is biztosít, amikor egy hálózat minden új, még védtelen számítógépre beavatkozás nélkül, automatikusan feltelepíti a megfelelő vírusvédelmet. A központi felügyelet motorját jelentő új VIPRE Site Service több telephelyre, több ügyfélhez való telepítést is támogat, míg a rendszergazdai jogosultságok kiosztásával a helyi irányítás is rugalmasan delegálható. A VIPRE Enterprise így ideális megoldást jelent az anya- és leány-vállalatok, telephelyek közötti központi felügyeletre, valamint rendszerintegrátorok számára lehetőséget biztosít a kihelyezett vírusvédelmi szolgáltatás (outsourcing) megvalósítására. A VIPRE Enterprise antivírus rendszerek jelentései segítenek áttekinteni a védelem állapotát, a hálózatot érő támadások számát és jellegét. Az egyes jelentések automatikusan, ütemezés szerint is elkészíthetők, amiket a VIPRE különböző formátumokban tud elmenteni vagy emailben elküldeni. A VIPRE már eddig is számos vállalat IT szakemberét győzte meg, 2009-ben az amerikai Windows IT Pro olvasói a legjobb vállalati antimalware megoldásnak választották a VIPRE Enterprise védelmi rendszert.

CounterSpy 4.0 és CounterSpy Enterprise 4.0 – a Sunbelt kizárólag kémprogram-eltávolító programja meglévő antivírusok mellé kínál optimális megoldást a trójai, scareware programok ellen, amelyeket a klasszikus vírusirtók nem minden esetben ismernek fel. A CounterSpy Enterprise pedig a VIPRE vállalati verziójának központi felügyeleti konzoljával bővült.

Elérhetőség
A VIPRE Antivirus és a CounterSpy
 

Kulcsszavak: Sunbelt vírus security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50