Tilos az internetes kommunikáció az ukrajnai irodákban

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 23. 10:10

Egyre több helyen tilos az ukrajnai irodákban a közösségi portálok (például a Facebook) és az internetes telefonáló programok (Skype, ICQ) használata - írta a Szegodnya című ukrán napilap internetes változata.

A munkaadók az intézkedést a cég hatékonyságának növekedésével indokolják. A dolgozók viszont elégedetlenek: a cigarettaszünetet nem törlik el, akkor miért tilos, hogy pár szót váltson az ember pihenésképpen a barátaival?

 Egy évvel ezelőtt lekapcsoltuk ezeket az oldalakat, mert az emberek órákig foglalkoztak velük. Mostanra a munkafegyelem jelentősen javult - mondta el a RedTram nevű vállalat humánerőforrás-igazgatója, Nagyezsda Berezova.

 Az Oscsadbankban (Takarékbank) minden szórakoztató oldal tabu, csak a munkához szükséges programokhoz van a dolgozóknak hozzáférésük. "Ha valakinek valamilyen programra szüksége van, feljegyzést ír, és ha eléggé meggyőző, lehetővé tesszük neki használatát" - fejtette ki Jaroszlava Titova, a bank sajtóosztályának vezetője. A gazdasági minisztériumnál lekapcsolták a közösségi oldalakat, a védelmi tárcánál viszont engedélyezik.

 Fő dolog, hogy ne éljenek vele vissza. Volt olyan, hogy leállt a levelező rendszer, és sürgősen kellett üzeneteket küldeni, ilyenkor jól jött a közösségi oldal. Persze vannak olyan részlegek, ahol tilos vagy szigorúan korlátozott az internetes hozzáférés, hogy megakadályozzák az információk kiszivárgását vagy a vírusok behatolását a rendszerbe" - közölte Kosztyantin Szadilov, a védelmi tárca sajtóosztályának vezetője.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50