Nyolcezren voltak a virtuális Szoftverbörzén

forrás Prim Online, 2010. március 24. 13:45

Véget ért a Szoftverbörze. A kizárólag interneten elérhető kiállítás három nap alatt 7800 látogatót fogadott, így minden kiállítóra 270 érdeklődő jutott. A szervezési mód újszerűsége miatt a rendezők pozitívan értékelik az adatokat.

Nyereménysorsolással fejeződött be az 1. Magyar Virtuális Szoftverbörze és Informatikai Kiállítás. A rendezvény azonban nem csak ennek köszönhetően zárt pozitív hangulatban: a Szoftverbörzére három nap alatt 7800 érdeklődő látogatott el, ami azt jelenti, hogy a 29 kiállítót átlagosan 270-en keresték fel. A legnépszerűbb standra több mint 700 alkalommal kattintottak.

„Előzetesen több látogatóra számítottunk ugyan, de összességében sikeresnek tartjuk a rendezvényt. Sok bíztatást kaptunk a kiállítóktól, így jövőre mindenképpen szeretnénk megszervezni a 2. Virtuális Szoftverbörzét”
– mondta Angyal Gábor kiállítási igazgató. „Mind a kiállítók, mind a látogatók most ismerkednek az új technológiával, ami egyébként kitűnően vizsgázott” – értékelte az adatokat Laczkó János, a rendezvény technikai igazgatója.

Vidéki és külföldi látogatók – meglepő arányban

A virtuális formának köszönhetően idén csak internetkapcsolatra volt szükség ahhoz, hogy valaki kilátogasson a Szoftverbörzére, így az érdeklődők megspórolhatták az utazás és a szállás költségét. Valószínűleg ezzel függ össze, hogy a magyarországi látogatók több mint negyede nem Budapestről kattintott a rendezvény honlapjára, ráadásul az összes résztvevő 7 százaléka külföldről érkezett.

„Ez többek között annak is köszönhető, hogy a magyar partnerén keresztül egy olasz vállalat is megjelent a Szoftverbörzén, aki a külföldi ügyfeleit is meghívta a rendezvényre. Mindez különösen jól példázza, hogy egy virtuális kiállítással hogyan törölhetők el a térbeli korlátok” – magyarázta Angyal Gábor.

Bár a kiállítás bezárt, a honlapról letölthető a rendezvény tanulságait összefoglaló Szoftverbörze Magazin. A lap többek között tartalmazza a rendezvény idején elhangzó előadásokat is, melyekből a két legnépszerűbbet már több mint százan nézték meg. A kiállítást szervező MetaNet Kft. az első Virtuális Szoftverbörze sikerén felbátorodva azt ígéri, hogy több olyan érdekes megoldással jelentkezik a közeljövőben, melyek segítségével kihasználhatók a virtuális világ lehetőségei.

Kapcsolódó honlap:
www.szoftverborze.hu
www.metanet.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05