A YouTube és a Wikipédia is megbénult egy időre

Milkovits Gábor, 2010. március 26. 07:47

Tegnap a YouTube videómegosztó portál, illetve a Wikipédia online enciklopédia oldala is elérhetetlenné vált egy időre a felhasználók számára.

Európai idő szerint nagyjából csütörtök délután 1 és fél 3 között a YouTube főoldala nem töltött be, ehelyett a „Http/1.1 Service Unavailable” vagy az „500 Internal Server Error” hibaüzenetek jelentek meg a képernyőn. Az egyedi videók linkjei ugyanakkor zavartalanul működtek ez alatt az idő alatt is. A YouTube, illetve a tulajdonos Google részéről egyelőre nem kommentálták az esetet, így nem lehet tudni, hogy mi okozta a fennakadást. Az összeesküvés-elméletek hívei persze rögtön gondolhatják azt, hogy a kínai kormány által támogatott akcióról lehet szó, és a Google kivonulása miatt intéznek most válaszcsapást a cég ellen.

A Wikipédia internetes lexikon még szerdán este 7 óra körül vált elérhetetlenné, itt azonban az üzemeltető meg is magyarázta a kiesést. Ennek oka a társaság amszterdami adatközpontjának túlterhelése volt: emiatt automatikusan egy floridai központba irányították át az adatforgalmat, ahonnan viszont egy műszaki hiba miatt a Wikimedia oldalak DNS megjelenítése nem működött megfelelően. Később ezt a hibát is hamar orvosolták. A Wikipédia illetékesei azt is közölték, hogy a túlterheltséget egyelőre még nem sikerült 100 százalékig kiküszöbölniük, így változatlanul adódhatnak fennakadások az oldalakon. Egyelőre nem találtak arra utaló nyomot, hogy külső támadás lenne a probléma hátterében.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50