A Fujitsu az utolsó pillanatban lemondott az iPad név használatáról

Milkovits Gábor, 2010. március 28. 10:31

Bő egy héttel az iPad mini-tablet számítógép premierjét megelőzően az Apple bejelentette, hogy a Fujitsu jogi vita nélkül átadta nekik a termék nevének használati jogát.

iPad-nek hívják ugyanis a japán gyártó egyik kis kézi számítógépét. A Fujitsu már az Apple iPad tavalyi bemutatásakor jelezte, hogy a név az övé, igaz, az ő márkanév-bejegyzésük sem sikerült az Egyesült Államokban, mivel sok más terméket is így hívnak. Ezek közül mindenképpen említést érdemel egy kínai gyártmányú defibrillátor, illetve egy kanadai push-up melltartó. A Fujitsu azonban így is akadályt jelenthetett volna az Apple számára, hiszen szintén egy mobilkészülékről van szó, ráadásul ők adtak be előbb szabadalmaztatási kérvényt a termékükre.

A felek arról természetesen nem tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy milyen egyezkedések, illetve alkudozások előzték meg a Fujitsu döntését, amelyben végül lemondott az iPad név levédetéséről. Az mindenesetre már nem túl valószínű, hogy a többi jó tucatnyi „iPad-gyártó” a későbbiekben sikeresen szálljon szembe az Apple-el és megtorpedózza az igen sikeresnek ígérkező termék karrierjét.
 

Kulcsszavak: Apple Tablet PC Fujitsu iPad

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50