Személyes profiljaik újbóli beállítását kérik a Buzz használóitól

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 7. 10:04

A személyes adatokat tartalmazó felhasználói profilok újrakonfigurálását, azaz a hozzáférési jogosultságok újbóli beállítását kéri a Google a Buzz szolgáltatását használóktól, miután személyiségjog-védők is panaszt emeltek a levelezőrendszer szerintük törvényekbe ütköző közösségiportál-funkciói ellen.

Az Electronic Privacy Information Center (EPIC) civil jogvédő szervezet az amerikai versenyhivatalhoz (FTC) februárban eljuttatott panaszában többek között azt kifogásolta, hogy a Gmail levelező rendszerébe épülő szolgáltatás a felhasználók leggyakrabban használt címei alapján állít össze publikus baráti köröket.

 A Google erre reagálva a szolgáltatást úgy módosította, hogy a felhasználóknak mindössze címeket javasolt, amelyeket, ha akartak, az adott baráti körökhöz csoportosíthattak.

 A keresőmotorjáról ismertté vált kaliforniai vállalat további módosításként a hét elejétől kezdve értesíti felhasználóit, hogy ellenőrizzék és változtassák a kívánt hozzáférési szintre a személyes adataikat tartalmazó profiljaikat - olvasható a BBC hírportálján (www.bbc.co.uk) megjelent beszámolóban.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15