Gyorsabb PEN fényképezőgépek az új firmware-rel

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 15. 18:13

Az Olympus retro külsejű PEN fényképezőgépeinek teljesítményét új firmware verzióval növeli. A frissítés mindegyik PEN modell esetében az automatikus élességállítás műveletét gyorsítja.

Az E-P1, E-P2 és E-PL1 PEN fényképezőgépek használói az állóképek felvételénél élvezhetik a gyorsabb automatikus fókuszálást. Az E-P1 és E-P2 esetén ugyanakkor a frissítés az új E-PL1-nél megismert sebességű és pontosságú témakövető autofókusz funkciót biztosít filmfelvétel közben. Így mindhárom fényképezőgép képessé válik az Olympus új ’MSC’ (Movie and Still Compatible) objektívek képességeinek teljes kihasználására. Az új objektívek tervezésekor az elsődleges szempontok között szerepelt a gyors, pontos és csendes automatikus élességállítás – például az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 és az M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm 1:4.0-5.6 esetén.
A frissítés lehetővé teszi az E-P2 és E-PL1 használói számára a menü és a felvett képek megjelenítését a kijelzőn – a VF-2 elektronikus kereső csatlakoztatása esetén is.

Letöltési útmutató
Az Olympus a fényképezőgép és az objektívek egyszerre történő frissítését ajánlja. A frissítés elvégzése előtt a Firmware frissítő alkalmazás letöltése és telepítése, a fényképezőgép és a számítógép USB kábellel történő csatlakoztatása, majd az instrukciók követése szükséges. Az Olympus digitális fényképezőgép frissítő alkalmazás letölthető innen.

Az új firmware 2010. április 22.-től, közép-európai idő szerint hajnali három órától tölthető le az Olympus weboldalairól.

Kulcsszavak: Olympus

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09