Biztonságfelügyeleti megoldás a Check Pointtól

Kovács Attila, 2010. április 19. 20:34

Check Point bejelentette új biztonságfelügyeleti megoldását, a SmartEvent Software Blade-et, ami lehetővé teszi a különböző pontokon – tűzfal, IPS, DLP és végpontok – felbukkanó biztonsági fenyegetések egységes áttekintését.

A SmartEvent napi szinten vizsgálja a biztonsági eseményeket, megjelöli a kritikus eseményeket azok felbukkanásakor és megadja a lehetőséget az informatikusoknak, hogy közvetlenül a menedzsment interfészről védjék ki a támadásokat.
A SmartEvent áttekinti a különböző megoldások (tűzfal, IPS, DLP, végpont, antivírus, stb.) által kezelt biztonsági eseményeket, majd kiemeli a kritikus eseményeket és egységes, egyértelmű, tömör formában jeleníti meg őket, aminek alapja a vizuális idővonal súlyosság és gyakoriság. Mindezeken túl a SmartEvent interfész lehetővé teszi, hogy az informatikusok menet közben is bővíteni tudják a védelmet, így gyorsan reagálhatnak a fenyegetésekre, akár a biztonsági szabályzatok alkalmazásával, akár a bizonyos forrásokból származó forgalom blokkolásával.
A Check Point Software Blade architektúrának köszönhetően a SmartEvent Software Blade könnyedén telepíthető ügyfeleink már meglévő biztonsági menedzsment rendszerébe, ezzel jelentősen csökkentve a telepítésre fordított időt és költséget. Ugyanakkor a közép- és nagyvállalatok hálózatai számára átfogó biztonsági eseményelemzést nyújtó, kulcsrakész, all-in-one menedzsment megoldásként is elérhető az e célra kialakított Smart-1 SmartEvent berendezéseken.
További információ: http://www.checkpoint.com/products/softwareblades/smartevent.html


 
 

Kulcsszavak: security Check Point

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50