Csökkenthető a lefagyás lehetősége a Firefox 3.6.4 bétával

Genda Csongor Zoltán, 2010. április 21. 19:53

A Mozilla kiadta a két héttel ezelőtt Lorentz kódnéven megjelent szoftver Firefox 3.6.4 képében bemutatkozó bétáját, amellyel zökkenőmentesebbé válik az internetezés az önálló folyamatfuttatásnak köszönhetően.

Az alapítvány felismerte, hogy sokkal stabilabbá válik a böngésző, ha a különböző bővítményeket különválasztják a központi motortól, mivel így jelentős mértékben csökkenthető a lefagyás lehetősége. Akárcsak az Internet Explorer esetében, úgy a Firefoxnál is számos esetben a telepített kiegészítők tehetők felelőssé az összeomlásért, ezen kíván változtatni a Mozilla az Out of Process Plugins funkcióval, melynek lényege, hogy különválasztja a browsermotor és a bővítmények működését. Ez azt jelenti, hogy ha az olyan pluginok, mint a Flash, Quicktime vagy a Silverlight felmondják a szolgálatot, akkor ez nem vezet a Firefox összeomlásához, mivel a szoftver a browsermotortól függetlenül kezeli az AddOn-okat, és megpróbálja újraindítani azokat, közben pedig zavartalanul szörfölhetnek tovább a felhasználók.

Akik korábban már telepítették a Lorentz-verziót, azok böngészője az automatikus update-en keresztül frissíthető, akik viszont még nem rendelkeznek az OOP-opcióval felvértezett szoftverrel, azok letölthetik a Firefox 3.6.4 bétáját a Letöltés.com-ról.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05