Átalakítja szervezetét a Magyar Telekom, távozik Winkler

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 22. 08:59

Átalakítja szervezetét a Magyar Telekom Nyrt., s ennek jegyében egyebek mellett közös megegyezéssel távozik a cégtől április végén Winkler János vezérigazgató-helyettes, a lakossági szolgáltatások üzletág jelenlegi vezetője.

A társaság szerdai közleménye szerint a lakossági szolgáltatások üzletágat a szervezeti változások hatálybalépéséig, 2010. július 1-jéig Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója irányítja. A közlemény szerint a szervezetet azért alakítják át, hogy a társaság a gyorsan változó piaci és gazdasági környezetre még hatékonyabban tudjon reagálni.

 A változások erősítik a marketing, az értékesítés és a technológiai területek közötti együttműködést, és lehetővé teszik, hogy a társaság hagyományos vezetékes és mobil szolgáltatóból egy innovatív, a kikapcsolódás élményét nyújtó kommunikációs és információs szolgáltatóvá váljon. Ennek érdekében a cég létrehozza a lakossági piacot érintő termékfejlesztés, kommunikáció, piackutatás és márkastratégia irányítására a marketing vezérigazgató-helyettesi pozíciót, amit Király István, a vállalati szolgáltatások üzletágának marketing igazgatója tölt majd be. Létrehozzák az értékesítési vezérigazgató-helyettesi, illetve a jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíció: ez utóbbit Máthé Balázs tölti be, aki jelenleg a cég jogi igazgatója. Az új vezérigazgató-helyettesek tagjai lesznek a Magyar Telekom ügyvezető bizottságának is. További változás, hogy Pataki Róbert stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes irányítási területe kibővül a társaság nagykereskedelmi tevékenységének felügyeletével. Az emberi erőforrás- és a műszaki terület, valamint a vállalati szolgáltatások üzletág irányítását a változások nem érintik.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50