A Zeusz már a firefoxosokat is fenyegeti

Genda Csongor Zoltán, 2010. április 22. 20:47

Mostanáig csupán az Internet Explorer-felhasználókra jelentett veszélyt a Zeusz trójai, az új verzió azonban már a firefoxos gépeket is megtámadja.

A kártevő mögött álló hackerek továbbfejlesztették az "isteni" szoftvert, és felvértezték azt a Tűzrókát is térdre kényszerítő képességgel, hogy még több banki adathoz jussanak hozzá. A Trusteer biztonságspecialista a napokban jelentős Zeusz-mozgást észlelt az interneten. Az új változat az aktuális böngészőréseken keresztül férkőzik be a az internetezők számítógépébe. Sikeres fertőzés után rejtőzködő módban gyűjti az értékes belépőkódokat a szoftver, melyeket továbbít egy központi szerverre. A Trusteer szerint az antivírus-alkalmazások csak nehezen ismerik fel a kártevőt, a cég felmérése szerint a megfertőzött rendszerek 55%-án aktuális védelmi szoftver futott. Csak a Trend Micro szoftverei vertek vissza fél év alatt 9 millió Zeusz-támadást, ám az új verzió is rendkívül gyorsan terjed. A jelenlegi adatok szerint az új köntösbe öltözött kártevő már minden háromezredik számítógépen jelen van.

 

Kulcsszavak: Firefox security vírus

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50