Online iTunes-t tervez az Apple?

Milkovits Gábor, 2010. május 4. 09:33

Az Apple néhány hónappal a megvásárlás után bezárja a Lala online médialetöltő szolgáltatást, amiből elemzők arra következtetnek, hogy a megoldás hamarosan az iTunes részeként fog feltámadni.

Biztosat egyelőre annyit lehet tudni, hogy május 31-én bezár a Lala, amelyet decemberben vásárolt meg az Apple, nem hivatalos hírforrások szerint 80 millió dollár körüli összegért. A letöltő oldal egészen más stratégiát követ, mint a számítógépre telepített alkalmazásként működő, hagyományos Apple iTunes. Legfontosabb eleme az, hogy a megoldás teljes egészében online, azaz a felhasználó bárhonnan hozzáférhet saját profiljához, illetve rajta keresztül az oldalon elérhető tartalmakhoz. A streamek egyszeri hallgatásra ingyenesek, míg zeneszámonként 10 centért akárhányszor meg lehet hallgatni őket. Az mp3 letöltések 79 dollárcentnél kezdődnek.

Az Apple egyelőre nem kommentálta az iTunes megújulására vonatkozó találgatásokat. A teljesen online szolgáltatás beindítása mindenesetre logikus lépés lenne a vállalat részéről, mivel az amúgy piacvezető iTunes népszerűségét hosszú távon komolyan fenyegethetik az olyan Lala-hoz hasonló online letöltő oldalak, mint a Rhapsody, vagy a Spotify.
 

Kulcsszavak: Apple zene onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09