Mobilparkolás Békéscsabán is

Kovács Attila, 2010. május 5. 10:12

Már 26 városban, így május 4-től Békéscsabán is működik a MobilParkolás. Kényelmes és egyszerű használata miatt országszerte, naponta több mint huszonkétezerszer - eddig 2,3 millió alkalommal - vásároltak parkolójegyet mobiltelefonnal.

Békéscsabán a parkolókat üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. megállapodást kötött az EME Zrt.-vel a kényelmi szolgáltatás bevezetéséről, így mostantól Békéscsabán is, előzetes regisztráció nélkül vásárolhatják meg mobiltelefonjukkal parkolójegyüket. A virtuális parkolójegy megvásárlásával az autó rendszáma központi adatbázisba kerül, ezáltal a parkolóőrök elektronikus úton ellenőrizhetik a parkolójegy megvásárlását - nincs több leesett vagy rosszul látható parkolójegy miatti büntetés.

Egyszerűen csak el kell küldenünk az autó rendszámát – illetve ha előre meghatározott idejű parkolást szeretnénk, a parkolás időtartamát is, az egybeírt rendszám után vesszővel elválasztva – a parkolóautomatán található telefonszámra. Ügyelni kell arra, hogy a rendszámot helyesen és a saját mobilszolgáltatónak megfelelő előhívószámmal küldjék az automatán feltüntetett zónaszámra. Mindig a visszaigazoló SMS megérkezte jelzi a parkolás elindítását. A parkolóőrök elektronikus úton, az EME központi adatbázisából kérhetik le, hogy az adott rendszámú autóra van-e érvényes parkolás.

Miután a mobilparkoló visszaérkezik autójához, egy újabb SMS-ben a STOP szót kell elküldenie ugyanerre a zónaszámra. A T-Mobile és a Pannon ügyfelei az első, SMS-ben történő parkolójegy vásárlást követően a parkolóautomatán található telefonszám felhívásával, és a megfelelő menüpont kiválasztásával is elindíthatják, illetve leállíthatják parkolásukat. A parkolójegy árán felül 75 Ft tranzakciós díj és tarifacsomagnak megfelelő SMS vagy hívás díja kerül felszámításra. A szolgáltatás a kényelem mellett egyben kiszámíthatóságot és biztonságot is nyújt, hiszen a virtuális jegy lejárta előtt 15 perccel az ügyfél SMS-ben kap tájékoztatást, így a parkolóautomatától és az autótól távol is lehet új parkolást kezdeményezni.

További információ: www.mobilparkolas.hu
 

Kulcsszavak: mobilszolg autószolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05