IPTV-vel kiváltható a digitális átállás

Kovács Attila, 2010. május 7. 19:34

A magyarországi háztartások 53 százalékát érinti a 2011 végén befejeződő digitális átállás - tájékoztatott kedden az NHH. Az átállás kiváltható az interneten történő televíziózással, az IPTV-vel is.

A digitális átállás során a médiainfrastruktúra analóg műsorszórási technológiáról áll át digitális technológiára, melyhez a háztartásoknak különböző, a digitális adás fogására alkalmas készülékek, antennák, set-top-boxok beszerzésével is igazodniuk kell.

Az IPTV szolgáltatással kikerülhető a digitális adás fogására alkalmas készülékek vásárlása. Az EnterNet ingyenesen biztosítja ügyfelei számára az ún. set-top-boxot, melyen keresztül a televízióadás a háztartásba érkezik. Az IPTV-hez nem szükséges új televíziókészüléket vásárolni, hiszen a set-top-box a videomagnó bemenetével azonos bemenettel rendelkezik, így az a régi tévéhez is egyszerűen csatlakoztatható.

Az IPTV további előnyei, hogy az akár HD minőségben megtekinthető adások tetszés szerint megállíthatóak, felvehetőek. A személyre szabott televíziózást a gyerekzár, a nyelvválasztási lehetőség és a televíziókészülékről elérhető online videotéka is biztosítják.  Az EnterNet 28 TV csatornát tartalmazó IPTV szolgáltatása havi 2590 Ft-ért érhető el.

"A digitális átállással a TV-nézők magas minőségi szolgáltatást kapnak a jövő év végétől - az IP-alapú televíziózással azonban előfizetőink számára a kiváló minőség és kényelmi funkciók már most is elérhetőek.” - mondta el Bauer Róbert, az EnterNet igazgatótanácsának elnöke.
 
További információ: www.enternet.hu/iptv 
 

Kulcsszavak: Enternet IPTV televízió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50